Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 9. 2012,
19.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 16. 9. 2012, 19.59

7 let, 12 mesecev

Individualne napake drago stale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti HDD Olimpije so pred domačimi navijači zabeležili drug poraz v EBEL. Pokopale so jih individualne napake v drugi tretjini, katere so Orli s pridom izkoriščali in zmagali s 5:1.

Po spektaklu v puljski Areni se je za hokejiste Olimpije hokej vrnil na ustaljene ''tirnice'', znova jih je čakala domača dvorana, kjer so v uvodnem krogu izgubili. V domači garderobi je prišlo do nove rokade, Alexandre Imbeault se je odločil, da bo zapustil Ljubljano in sledil Sergeju Smirnovu, ki se je za enako potezo odločil v četrtek. Kanadski napadalec se tako ni oblekel v hokejsko opremo, je pa pred tekmo obiskal pisarno direktorja Matjaža Seklja.

Tretjina v znamenju izključitev

Navijači, tokrat jih je bilo manj kot v uvodnem krogu, niso čakali dolgo na prvo priložnost Olimpije, do te je po podaji Erica Panceta prišel Aleš Mušič, ki pa ni bil natančen. Pol minute zatem je moral na kazensko klop Žiga Grahut, a so se njegovi soigralci ubranili. V nadaljevanju je do dveh zaporednih ''power-playev'' prišla tudi domača zasedba, ki pa si ni pripravila resnejše priložnosti. Med obema situacijama je imel izjemno priložnost Matej Hočevar, vratar Ondrej Kacetl je bil na tleh, vendar z zadnjimi močni zaustavil strel. Sledile so minute, ko so do večjega števila strelov prišli gostje, vratar Jerry Kuhn pa je bil vedno na mestu. V 12. minuti so ''zmaji'' izvedli hiter protinapad, Miha Verlič je podal na drugo vratnico Miku Ratchuku, ki pa ni bil dovolj natančen. Tudi nadaljevanje so zaznamovale številne izključitve (v prvi tretjini jih je bilo kar za 26 minut), mreži pa sta do piska sirene ostali nedotaknjeni.

Znojmov stroj začel mleti

Ob koncu 22. minute, ko se je Olimpiji iztekal ''power-play'', je Eric Pance našel brata Žigo, ki je streljal po tleh in dvignil roke v zrak, saj je bil prepričan, da je plošček prečkal golovo črto. Glavna sodnika sta se odločila za ogled video posnetka, ki je pokazal, da zadetka ni bilo. Ob naslednji posebni situaciji se domači še enkrat več niso izkazali, medtem ko so imeli kljub igralcu manj solo prodor, kjer pa je bil Kuhn na mestu. V 28. minuti pa je le prišlo do prvega zadetka na tekmi. Matevž Erman ni uspel poslati ploščka iz obrambne tretjine, nasprotniki so prišli do strelja, katerega je ljubljanski vratar obranil, nemočen pa je bil pri odbitku, ki ga je v mrežo potisnil Marek Uram. Tri minute zatem je prišlo do izenačenja. Protinapad je začel Brock McBride, ki je v napadalni tretjini plošček prepustil Jaki Ankerstu, slednji je streljal, odbitek pa je v gol potisnil Chris D'Alvise.

A le minuto zatem je Patrick Coulombe na modri črti izgubil plošček, Richard Jarušek in Kim Strömberg sta krenila silovito krenila proti golu Olimpije in bila tudi uspešna ter poskrbela za vodstvo 2:1. V 33. in 34. minuti so imeli domači obilo sreče, hokejisti Znojma so kar dvakrat zgrešili povsem prazna vrata, podobne napake pa niso naredili minuto zatem. Ratchuk je izgubil plošček, kar je kaznoval Ondrej Fiala. Domača zasedba je nato delovala povsem izgubljeno, nihče ni kril nikogar in po 26 sekundah je bilo že 4:1. Med strelce se je vpisal David Bartoš. Tudi nadaljevanje ni bilo nič boljše in le Kuhnu se lahko soigralci zahvalijo, da razlika ni bila višja.

Kuhn moral pod prho

Uvod v zadnjo tretjino je bil le nekoliko bolj podjetnejši s strani ljubljanski oklepnikov, ki so si pripravili kar nekaj strelov, a so bili ti lahek plen vratarja Kacetla. Nadaljevanje je bilo podobno uspavanki, češki hokejisti so dobro nadzirali potek tekme, plošček so skušali kar se da dolgo zadrževati v svoji napadalni tretjini, medtem ko domači niso imeli pravega recepta za dosego zadetka. So ga pa dosegli gostje, ko je Richard Jarušek premešal obrambo in nato ukanil še Kuhna. Živci so domačim počasi začeli popuščati, sedem minut pred koncem je ameriški čuvaj mreže sodniku povedal nekaj pikrih ter si prislužil pot v garderobo. Do konca srečanja se ni zgodilo nič več omembe vrednega, navijači pa so številčno začeli zapuščati dvorano že več kot dve minuti pred koncem.

Z novim porazom se je še enkrat več izkazalo, da čaka finskega stratega in njegove izbrance še ogromno dela, predvsem bodo morali zmanjšati število individualnih napak, ki se ponavljajo iz kroga v krog. In tu je predvsem nerazumljivo, da jih tolikšno število naredijo tuji hokejisti, ki bi morali predstavljati dodano vrednost …

Ne spreglejte