Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2012,
9.09

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2012, 9.09

8 let, 3 mesece

"Igramo s kandidatom za prvaka lige, zato bo težko"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Za hokejisti Olimpije je niz štirih zmag, ki ga bodo poskušali podaljšati proti nevarnim Orlom iz Znojma. Najučinkovitejši igralec ''zmajev'' Jan Muršak pričakuje težko tekmo.

Še pred dobrim tednom se je zdelo, da je šesto mesto, ki neposredno vodi v končnico razširjenega avstrijskega prvenstva, za Olimpijo že zelo oddaljeno. Nato pa so ''zeleno-beli'' nanizali štiri zaporedne zmage in se šesterici približali le na pet točk, na računu pa imajo tudi tekmo manj kot nasprotniki. V zadnjih dveh krogih so z izredno disciplinirano igro dvakrat zmagali na Madžarskem pri Sapi, ki velja za trdoživega in neugodnega tekmeca, sploh na domačem terenu. "Mislim, da smo odigrali dve zelo dobri tekmi, predvsem v obrambi smo odigrali zelo dobro. Zadnjo tekmo je bila ena sumljiva odločitev pri sodnikih. Jaz osebno menim, da je bil zadetek, a tokrat so bili sodniki na naši strani in nam pomagali do te zmage. Ampak skozi celotno tekmo smo bili boljši nasprotnik in smo zasluženo zmagali," je misli o dvojnem madžarskem gostovanju strnil Jan Muršak.

Prav nedisciplina in nepotrebne napake v obrambi so Olimpijo v letošnji sezoni velikokrat stale točk, a v zadnjih tekmah obramba oklepnikov izpod Rožnika deluje veliko bolje. Tudi Pesničan meni, da je boljša obramba eden izmed dejavnikov za ugodnejše rezultate, pri tem pa izpostavi, da bo v prihodnje potrebno izboljšati tudi igro z igralcem več in z igralcem manj: "Mislim, da igramo zelo disciplinirano v obrambi. Ne naredimo veliko prekrškov in to se tudi pozna. Večino zadetkov, ki jih še dobimo, je velikokrat v igri z igralcem manj, tako da se tukaj še lahko izboljšamo. Tudi ob igri z igralcem več trenutno ravno ne blestimo, ampak če še to popravimo, bo še boljše, a za enkrat se ni za pritoževati. Upam, da lahko to formo prenesemo tudi na prihodnje tekme."

Znojmo je kandidat za naslov prvaka

V letošnji sezoni sta Olimpija in Znojmo med seboj odigrala tri tekme, dvakrat so slavili ''Čehi'', enkrat pa so točki z gostovanja odnesli ''Ljubljančani''. Muršak se zaveda, da bo tudi tokrat težko: "Hočemo podaljšati ta niz zmag. Upamo, da lahko premagamo Znojmo, ki ima zelo dobro ekipo. Vse tekme, ki smo jih igrali proti njim, so bili boljši nasprotnik. Zelo dobro drsajo, zato je zelo težko igrati proti njim. Osebno mislim, da so eden večjih kandidatov za prvaka te lige, tako da bo zelo težka tekma."

Ne spreglejte