Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 3. 2008,
8.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 28. 3. 2008, 8.16

8 let

Gol in podaji Kopitarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V hokejski ligi NHL je Anže Kopitar spet blestel. V noči na petek je bil najboljši posameznik moštva Los Angeles Kings pri zmagi nad Phoenix Coyotes.

V Los Angelesu je ob Kopitarju blestel vratar Erik Ersberg, ki je v svojem 10. nastopu v ligi že drugič ostal nepremagan. Ključni igralec tekme je bil nedvomno Kopitar, saj je sodeloval pri vseh treh golih v drugi tretjini, ko so gostitelji v pičlih šestih minutah izid 0:0 spremenili v visoko vodstvo. "Ko povedeš, gre na tekmi lažje. Gol ti da krila. Ob tem imamo srečo, da imamo zelo hitre branilce in ko se še ti vključijo v napad, smo vedno nevarni," je po tekmi dejal Anže Kopitar in dodal: "Erik preseneča, vendar je izjemen vratar in z njim med vratnicami nam je šlo na zadnjih tekmah res dobro."

Crosby se je vrnil

Pittsburgh je s 3:1 ugnal ekipo New York Islanders in na vzhodu na vrhu lestvice spet prehitel doslej vodilni Montreal. Domači ljubitelji hokeja so se posebej razveselili vrnitve Sidneyja Crosbyja, ki je manjkal skoraj dva meseca, oziroma nastopil le na treh od zadnjih 31 tekem. Tokrat se ni vpisal med strelce.

Sicer pa se redni del lige izteka in moštva se krčevito borijo za vsako točko, ki vodi v končnico. Na vzhodu sta si preboj med najboljšo osmerico doslej zagotovila le Pittsburgh in Montreal. Pomembno zmago je dosegel Washington, ki je po podaljšku ugnal Tampo s 4:3 in na devetem mestu za Philadelphio, Bostonom, ki je s 4:2 ugnal Toronto in Carolino zaostaja vsega za dve točki. Minimalne možnosti ima tudi Buffalo, ki je bil s 4:3 boljši od Ottawe, a pet tekem pred koncem rednega dela za osmim mestom zaostaja že pet točk. Derbi je bil na sporedu tudi v New Yorku, kjer so Rangersi ugnali New Jersey s 4:2 obe moštvi pa sta zdaj z 91 točkami blizu drugemu delu. Zanimivo je, da je moštvo Rangers letos dobilo kar sedem medsebojni obračunov teh dveh ekip.

Na zahodu je San Jose po podaljšku ugnal šestouvrščeni Dallas s 4:2, s čimer je šestouvrščena ekipa iz Teksasa še vedno v zelo nevarnem območju. Prednost pred devetim Nashvillom zdaj znaša šest točk, obe ekipi pa čaka še šest tekem. Na zahodu so se v končnico že uvrstili Detroit, San Jose in Anaheim.


Liga NHL, 27. marec

Los Angeles Kings : Phoenix Coyotes 4:0 Kopitar gol in 2 podaji, Blake, Brown, Dallman

Boston Bruins : Toronto Maple Leafs 4:2 Kessel, Schaefer, Murray, Sturm; Kubina, Tlusty

N.Y. Rangers : New Jersey Devils 3:2 Backman, Dawes, Shanahan; Elias, Parise

Florida Panthers : Atlanta Trashers 2:3 Dvorak, Horton; Holik 2, Recchi

Pittsburgh Penguins : N.Y. Islanders 3:1 Ruutu, Laraque, Malkin; Vasicek

Tampa Bay Lightning : Washington Capitals 3:4* Quellet, Halpern, Picard; Laich, Bradley, Fleischmann

Ottawa Senators : Buffalo Sabres 3:4** Fisher 2, Spezza; Afinogenov, Gaustad, Hecht

San Jose Sharks : Dallas Stars 3:2* Thornton 2, Pavelski; Lehtinen, Morrow

*-po podaljšku *-po kazenskih strelih

Ne spreglejte