Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
9. 5. 2015,
10.29

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 9. 5. 2015, 10.29

8 let, 3 mesece

Dan, ko Slovenija ne igra, a bo nervoza razjedala slovenski tabor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Čeprav imajo slovenski hokejisti danes prost dan, bo sobota za našo reprezentanco in njene privržence še kako pomembna. Ciljamo na večerno tekmo med Norvežani in Danci.

Pet tekem in pet porazov je za slovensko izbrano vrsto, ki petkove tekme ni znala obrniti sebi v prid. Namesto da bi si pred nadaljevanjem boja za obstanek med elito (izpade zadnjeuvrščena reprezentanca), za katerega se bojuje z Danci, olajšala delo, ji zdaj voda pošteno teče v grlo. Po porazu z Vikingi (1:3) ni več odvisna le od sebe, pač pa mora upati tudi na pomoč Norvežanov, ki so si že zagotovili obstanek.

Za kaj pravzaprav gre? Druga najslabša izbrana vrsta v skupini B, Danska, ima dve tekmi pred koncem na računu eno točko. Zvečer se bodo hokejisti iz Hamletove dežele za nove točke udarili z Norvežani, v ponedeljek pa še s Slovenci, ki jih v nedeljo čaka še tekma s favoriziranimi Američani. Risi torej danes stiskajo pesti za Norvežane, saj bi danska zmaga Sloveniji še bolj priprla vrata do obstanka. Če bi Danci slavili že po rednem delu, bi imeli na računu štiri točke, kar bi pomenilo, da bi morali Slovenci proti Američanom nujno vsaj remizirati, ob remiju pa potem po rednem delu premagati Dance, ki so se v petek odlično zoperstavili Američanom (poraz z 0:1).

Mnogi se sprašujejo, ali bodo Norvežani zvečer res igrali na polno ali pa bodo na nordijskem dvoboju stopili na zavoro. Norveški selektor Roy Johansen je sicer na novinarski konferenci po zmagi nad Slovenijo zatrdil, da bodo proti Dancem igrali na zmago, saj še upajo na četrtfinale, za katerega imajo teoretične možnosti, a te niso med največjimi. A nekaj so besede, drugo pa dejanja …

Prilagamo mogoče razplete v boju Slovencev in Dancev za obstanek, mnogo od spodaj zapisanih če-jev pa bo že po večerni tekmi odpadlo.

Ne spreglejte