Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 9. 2008,
15.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 9. 2008, 15.40

8 let

D. Slivnik: Igramo veliko hitreje kot lani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Na hokejski Poletni ligi Rudi Hiti 2008 se je prvega mesta veselilo moštvo VSV-ja iz Beljaka, za katerega bo že četrto sezono v članski konkurenci nastopil slovenski branilec David Slivnik.

Mladi, 21-letni branilec, je prišel v Beljak že pri nižjih selekcijah in iz leta v leto napredoval ter se dokazoval. V sezoni 2004/05 je zbral prvi nastop za člansko ekipo Beljaka, nato pa vsako sezono zbral več tekem, v zadnji je nastopil kar na petdesetih in dosegel tudi dva gola. Tudi v novi sezoni si želi zbrati čim več minut na ledeni ploskvi: "Pričakujem več igralnega časa kot v zadnjih sezonah. Potrebno se bo znova dokazovati, saj je prišel nov trener, ki ga bo potrebno prepričati, da si zaslužim mesto v ekipi."

Prezgodaj za napovedi

Moštvo iz Beljaka se ponaša z bogato zgodovino, zadnja sezona jim ni v največjo čast, saj je izpadlo že v četrtfinalu. V pretekli sezoni so jih pestile tudi finančne težave, s katerimi pa kot kaže v novi ne bo problemov.

Ambicije bodo tako znova višje, vendar pa je slovenski branilec o slednjih bolj redkobeseden: "O ciljih ne bi govoril. Konec novembra oziroma v začetku decembra, ko bomo po enkrat odigrali z vsemi ekipami, bomo lahko podali prve ocene kam sežemo. Sedaj je še veliko prezgodaj, da bi kar koli napovedovali."

Reprezentančnemu vabilu se bo z veseljem odzval

Zaradi slabe sezone je moral trenersko klop šestkratnih avstrijskih prvakov zapustiti Greg Holst, na mesto katerega pa je sedel Larry Huras. V Beljak so se preselili tudi štirje novi hokejisti, in sicer Dan Cavanaugh, Jonathan Ferland, Robby Sandrock in Justin Mapletoft.

"Vsaka sprememba je dobrodošla, mogoče je pri nas prišlo do največje spremembe zaradi novega trenerja, saj igramo drugačen sistem, veliko hitreje, se pravi povsem drugače kot prejšnja leta. Na vse to se bomo morali še privaditi," je o spremembah v ekipi dejal Slivnik.

Slivnik je zaigral za vse reprezentančne selekcije v nižjih kategorijah, medtem ko v članski še ni prejel vabila v izbrano vrsto."Do kontakta s strani selektorja še ni prišlo, v kolikor bom pa v prihodnje dobil poziv v člansko izbrano vrsto se bom z veseljem odzval," je za konec za Sportal o reprezentanci dejal igralec VSV-ja.

Ne spreglejte