Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 3. 2010,
6.24

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 29. 3. 2010, 6.24

8 let, 3 mesece

Crosby junak večera v Pittsburghu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Sidney Crosby je k zmagi Pittsburgha proti Torontu v ligi NHL prispeval levji delež, saj je v rednem delu tekme prispeval dva gola, nato pa je bil učinkovit tudi pri izvajanju kazenskega strela.

Pittsburgh tako na vzhodu na vrhu atlantske skupine nadaljuje boj za prvo mesto z New Jerseyem. Ponoči je Pittsburgh povedel za dve točki, potem ko je bil v dvoboju s Torontom spretnejši pri izvajanju kazenskih strelov. New Jersey pa si je privoščil spodrsljaj na gostovanju pri Philadelphii (5:1), ki je naredila pomemben korak h končnici.

Spodrsljaj si je ponoči privoščil tudi Chicago, vodilna ekipa centralne skupine, ki je doma z 2:4 izgubil proti zadnji ekipi iz skupine Columbusu z 2:4. Kljub tem to ne spremeni dejstva, da ima Chicago končnico praktično zagotovljeno, Columbus pa je na predzadnjem mestu zahodne konference brez možnosti. Pri Columbusu je z dvema goloma in podajo izstopal Jakub Voraček.

Kopitar ponoči gostuje pri Minnesoti

Calgary je v Washingtonu v prvi tretjini nadigral favorizirane gostitelje. Kanadčani, trenutno na devetem mestu zahoda, potrebujejo vsako točko za uvrstitev v končnico lige in novi so si priborili kar pri vodilni ekipi sezone. Že v prvi tretjini so gostje zabili štiri gole in praktično predčasno odločili tekmo. Domači so se razigrali prepozno in najbolj viden je statistični učinek ruskega zvezdnika v dresu Washingtona Alekseja Ovečkina, ki je dosegel gol in podajo ter strelsko statistiko v sezoni 2009/10 zaokrožil na 100 točk. To mu je uspelo že četrtič v peti sezoni, odkar igra v ligi NHL.

San Jose pa se utrjuje na prvem mestu zahoda. Tokratna zmaga s Coloradom je bila tesna, najzaslužnejša zanjo pa sta mladi nemški vratar Thomas Greiss, ki je ubranil 42 od 45 strelov na svoj gol ter Devin Setoguchi, ki je dosegel dva gola. Ne gre spregledati, da je pri gostiteljih tokrat manjkal prvi strelec Joe Thornton, ki se je lažje poškodoval na tekmi proti Vancouvru. Po zmagi ima San Jose zdaj štiri točke prednosti pred Phoenixom.

Edini Slovenec v ligi, Anže Kopitar, bo danes ponoči s Kralji iz Los Angelesa gostoval pri Minnesoti.


Liga NHL, 28. marec:

Washington : Calgary 3:5 Ovečkin, Steckel, Perrault; Kotalik, White, Bouwmeester, Hagman, Bourque

Pittsburgh : Toronto 5:4* Kennedy, Crosby 2, Cooke; Orr, Kessel, Gunnarsson, Bozak

St Louis : Edmonton 2:1 Johnson, Tkačuk; O'Sullivan

Philadelphia : New Jersey 5:1 Carle, Leino, Timonen, Krajicek, Gagne; Kovalčuk

Chicago : Columbus 2:4 Bolland, Sharp; Murray, Voracek 2, Commodore

San Jose : Colorado 4:3 Setoguchi 2, Ortmeyer, Boyle; Porter, Müller 2

* po kazenskih strelih

Ne spreglejte