Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
9. 7. 2014,
22.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL Patrick Kane Chicago Blackhawks

Sreda, 9. 7. 2014, 22.04

8 let

Chicagu je uspelo z milijoni: zvezdniški dvojec ostaja še osem sezon

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ameriški hokejski klub Chicago Blackhawks si je zagotovil dolgoletne storitve svojih največjih zvezdnikov.

Klub, ki ga je v prejšnji sezoni na poti do Stanleyjevega pokala izločil slovenski zvezdnik Anže Kopitar s kralji, je danes z Jonathanom Toewsom in Patrickom Kanom sklenil osemletno podaljšanje pogodbe. Kot poroča ameriški športni portal Espn, je vsaka posamezna pogodba vredna 84 milijonov dolarjev. Oba hokejista sta tudi prejšnji pogodbi sklenila hkrati, leta 2009 sta zvestobo Chicagu obljubila za pet let in za 31,5 milijona dolarjev. Danes so zgodbo v Chicagu še nadgradili, tako po finančni kot po dolžinski plati in zdaj bosta oba ključna igralca dres kluba nosila še do sezone 2022/23.

Kane, Toews in Chicago so že nekaj časa neločljivo povezani. Po izboru na naboru lige NHL sta kariero v NHL v tem klubu oba začela leta 2007, v tem obdobju pa sta bila dvakrat prvaka lige in se štirikrat uvrstila v konferenčni finale. Petindvajsetletni Kane ima na svojem računu 178 golov in 315 podaj na tekmah rednega dela ter še 37 golov in 54 podaj v končnicah; leto starejši Toews pa ima doslej 195 golov in 245 podaj na 484 tekmah rednega dela ter še 29 golov in 52 podaj v končnicah.

"Jonathan in Patrick sta postala izjemno pomembna člena te ekipe. Veseli smo, da smo si zagotovili njuno sodelovanje še z dolgoročnima pogodbama," je dejal direktor kluba Stan Bowman.

Hudiči za sedem let podaljšali s Schneiderjem

Tudi New Jersey Devils so sklenili dolgoletno pogodbo, in sicer so si Hudiči zagotovili, da bo vratar Cory Schneider med njihovim a vratnicama stal še lep čas. Osemindvajsetletnik, ki bi bo sezoni 2014/2015 postal prost igralec, je z moštvom podpisal sedemletno pogodbo. Po podatkih, ki krožijo v ameriških medijih, naj bi Schneider – pri Devilsih ostaja do konca sezone 2021/2022 – prejel povprečno šest milijonov ameriških dolarjev na sezono.

Ne spreglejte