Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 4. 2011,
22.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Los Angeles Kings Chicago Blackhawks

Torek, 19. 4. 2011, 22.38

8 let

Chicago vrnil udarec, Kralji klonili v podaljšku

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V ligi NHL sta bili odigrani dve tekmi konferenčnega četrtfinala. Los Angeles Kings so v podaljšku izgubili proti San Joseju. Chicago le prišel do prve zmage proti Vancouvru.

"To je zmaga, ki je res nismo pričakovali, oziroma nismo si mislili, da se bo tekma tako odvila. Zelo smo lahko srečni, da smo se vrnili po zaostanku. Veseli smo slavja, a zavedamo se, da nam Fortuna še enkrat ne bo več tako naklonjena," je po zmagi dejal trener San Joseja Todd McLellan.

Setoguchi je po 3:09 minute podaljšane igre premagal vratarja gostiteljev Jonathana Quicka in morskim psom prinesel zmago, čeprav so slednji še v drugi tretjini zaostajali kar z 0:4. Tudi četrta tekma bo v četrtek v domovanju kraljev Staples Centru.

Pri gostih se je izkazal tudi vratar Antero Nittymaki z 11 obrambami, potem ko je v igro vstopil namesto Anttija Niemija; ta je kraljem dopustil štiri zadetke v nizu. Quick je za kralje obranil 30 strelov. "Trenutno ta poraz zelo peče. Ne morem verjeti, kaj smo izpustili iz rok. Kljub temu je jutri nov dan in morali se bomo zbrati in dokazati, kdo je gospodar Los Angelesa," je po tekmi dejal domači hokejist Matt Greene.

Med gledalci je bil tudi kapetan Los Angeles Kings Anže Kopitar, ki kraljem zaradi poškodbe gležnja ne bo mogel pomagati v končnici. Ko ga je uradni napovedovalec pozdravil, je do zadnjega kotička zasedeni Staples Center izbruhnil od navdušenja.

Na vzhodu so Chicago Blackhawks po treh zaporednih porazih proti moštvu Vancouver Canucks tokrat v četrti tekmi, v kateri bi si kanadska ekipa že lahko zagotovila uvrstitev v drugi krog končnice severnoameriške lige NHL, doma slavili zmago kar s 7:2. Vancouver sicer še naprej vodi v seriji s 3:1.


Liga NHL, konferenčna četrtfinala

Los Angeles Kings : San Jose Sharks 5:6* /1:2/ Mitchell, Clifford, Handzus, Richardson, Smyth; Marleau, Clowe 2, Couture, Pavelski, Setoguchi

Chicago Blackhawks : Vancouver Canucks 7:2 /1:3/ Bickell, Campbell, Keith, Bolland, Frolik, Sharp 2; Salo, Sedin

* - po podaljšku

/ / - izid v zmagah

Moštva igrajo na štiri zmage.

Ne spreglejte