Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 5. 2015,
23.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga NHL končnica

Četrtek, 7. 5. 2015, 23.37

8 let

Chicago ne razmišlja o tem, da bi bil nekaj posebnega (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hokejisti Chicaga so dobili tudi četrto tekmo v izločilnem delu z Minnesoto in se gladko uvrstili v konferenčni finale lige NHL, moštvo Tampa Bay pa je proti Montrealu zapravilo prvo zaključno žogico.

Hokejisti Montreala so si priigrali novo tekmo v končnici lige NHL. Tampa Bay bi si lahko na četrti tekmi pred svojimi navijači zagotovila napredovanje, a je naletela na pretrd kanadski oreh. Gostje so zmagali kar s 6:2 in poskrbeli, da jih moštvo na Floridi ne bo pometlo s hokejskega prizorišča z gladkih 4:0. Montreal je pokazal izjemno strelsko učinkovitost. V slabih 30 minutah je dosegel kar pet zadetkov. Peta tekma se bo igrala v noči na nedeljo po slovenskem času.

Chicago je še četrtič zapored premagal Minnesoto. Tokrat je bil v dvorani Xcel Energy Center boljši s 4:3, dobre tri minute pred koncem pa je vodil že s 4:1, a nato dovolil gostiteljem, da so v zadnjih sekundah še naskakovali izenačenje. Ker ga niso dočakali, je postalo jasno, da se je Chicago suvereno uvrstil v konferenčni finale lige NHL. Še tretjič zapored je v končnici lige NHL izločil Minnesoto ter se še petič v zadnjih sedmih letih uvrstil v konferenčni finale.

"Ne razmišljamo o tem, da bi bili nekaj posebnega. Če smo prejšnjo tekmo igrali dobro, si želimo naslednjo še bolje. Če smo igrali slabo, to pozabimo in se ne smilimo sami sebi. Poskušamo se vrniti v prave tirnice in poskrbeti, da se slaba igra ne ponovi," je ameriškim medijem povedal hokejist Chicaga Patrick Kane, ki je ob zadetku prispeval še podajo.

"Fantje hočejo biti uspešni, iščejo pot do zmage in si želijo postati prvaki," pa je dodal njegov trener Joel Quenneville. Eden tistih, ki so imeli veliko zaslug pri napredovanju Chicaga, je bil tudi vratar Corey Crawford, ki je na tekmi zbral 34 obramb, v seriji pa je obranil 124 od 131 strelov oziroma 94,7 odstotka vseh poskusov Minnesote. Chicago zdaj čaka boljšega iz dvoboja med Anaheimom in Calgaryjem. Trenutno vodi prvi z 2:1 v zmagah.

Na drugi strani je bilo v vrstah Minnesote nekaj razočaranja. "Občutek je tak, kot da smo zapravili to sezono. Imeli smo priložnost, igrali smo dober hokej v rednem delu in to potrdili v prvem krogu končnice. Toda vse skupaj ni bilo dovolj v drugem krogu," je potarnal Jason Pominville.

Minnesota se je tako poslovila brez zmage, Montreal pa ima še priložnost, da priredi senzacionalen preobrat in s tremi zaporednimi zmagami še ujame konferenčni finale.

Ne spreglejte