Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2013,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

KAC Celovec

Četrtek, 28. 3. 2013, 13.05

8 let

Celovec po 30. naslov, Dunaj po ponovitev finala 2005

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začenja se finale EBEL, v katerem se bodo za naslov prvaka udarili Dunajčani in Celovčani, ki naskakujejo jubilejni 30. naslov avstrijskih prvakov.

Finale razširjenega avstrijskega prvenstva bo ponudil ponovitev finala sezone 2004/2005, ko so se naslova državnih prvakov veselili Capitals. Takrat so hokejisti iz Spodnje Avstrije v napeti finalni seriji šele v sedmi tekmi premagali Celovec in prišli do prvega naslova ter tako nadaljevali bogato hokejsko tradicijo, ki jo je med letoma 1914 in 2000 s 17 lovorikami spisal Wiener EV. A še bolj bogata je vitrina koroškega kluba, ki bo naskakoval jubilejni 30. naslov. Korošci bodo po dveh sezonah, ki so jih končali na drugem mestu, še tretje leto zapored igrali v finalu in morda se jim bo v tretje le izšlo. "Takšnih spominov ne pozabiš nikoli, zato si tudi letos želim še enkrat izkusiti zmagovalne občutke. Ekipa, ki si bo naslov bolj želela, bo zmagala," je sezono 2004/2005 podoživel Philippe Lakos, ki še vedno brani barve dunajskega moštva in ki si želi, da bo kljub poškodbi lahko aktivno sodeloval pri lovu na lovoriko.

Statistika letošnjih medsebojnih obračunov govori močno v prid Dunajčanom, saj so na šestih srečanjih zmagali kar petkrat, le decembra so v Celovcu priznali premoč Korošcem. Tega se zaveda tudi David Schuller, ki je za Celovec igral tudi v sezoni 2004/2005: "Že na začetku moramo najti rešitev za odlično obrambo Dunaja. V letošnji sezoni smo jih premagali le enkrat, a kljub temu smo dobro razvili svojo igro, zato verjamemo, da lahko povsem enakovredno igramo. Vsekakor to ne bo lahka naloga, a želimo presenetiti in osvojiti 30. naslov." Naloga bo še toliko težja, saj je seznam poškodovanih igralcev precej dolg. Na četrtkovi prvi tekmi tako Celovčanom ne bodo mogli pomagati kapetan Thomas Koch, Kevin Doell in Stefan Geier.

Lov na naslov državnega prvaka se bo začel drevi ob 20.30, ko bodo hokejisti iz avstrijske prestolnice pred domačim občinstvom pričakali 29-kratne prvake.

Ne spreglejte