Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 12. 2015,
20.40

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings Arizona Coyotes liga NHL

Sobota, 26. 12. 2015, 20.40

8 let

Bravo: Anže Kopitar zabil odločilni gol za zmago Kraljev (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Los Angeles Kings so do zmage na gostovanju pri Arizoni v ligi NHL prišlo po zaslugi Anžeta Kopitarja, ki je zadel v podaljšku.

Anže Kopitar je k zmagi svojega Los Angelesa nad Arizono na gostovanju prispeval podajo in gol. Zadnjega 36 sekund po začetku podaljška. Kings so sicer zapravili dva gola prednosti, a so učinkovito igrali tudi s hokejistom manj na ledu.

Vsi goli z izjemo enega, ko je Oliver Ekman-Larsson v 10. minuti zadel za vodstvo Kojotov, so padli v zadnji tretjini. Izenačenje je na uvodu zadnje tretjine priskrbel Drew Doughty (med podajalci je bil Kopitar), v vodstvo je Kralje v 35. minuti popeljal Tanner Pearson, s tretjim zadetkom v zgolj šestih minutah LA pa je kapetan Dustin Brown priigral prednost dveh zadetkov. Ko se je zdelo, da imajo Kalifornijci vse v svojih rokah, sta sledili izključitvi, ki so ju gostitelji izkoristili. V pol minute sta zaostanek stopila Oliver Ekman-Larsson in Antoine Vermette, ki je dobre tri minute pred koncem rednega dela premagal Jonathana Quicka (24 obramb) in izenačil na 3:3.

Sledil je podaljšek tri na tri, ki Kraljem v tej sezoni izjemno ustreza. Do te tekme so na šestih obračunih, končanih v podaljšku, slavili petkrat. Šesto zmago je v prvi minuti po odličnem prodoru priigral slovenski napadalec. Kopitar se je najprej znebil Viktorja Tihonova, nato na kolena spravil še vratarja Louisa Dominqua (29 obramb), ga obvozil in plošček v mrežo pospravil po backhand strelu.

Skoraj bi si skopali jamo

"Želeli smo se držati načrta, da se nam ne bi pripetilo kaj nepričakovanega. V zadnji tretjini smo imeli nekaj power-playev, ki smo jih izkoristili, nato pa smo se z izključitvami spravili v težave. Vrnili so se. So dovolj izkušena ekipa, da so nas v igri z igralcem več kaznovali. A na koncu imamo dve točki, kar je dobro," je po zmagi dejal mož odločitve, ki je LA Kings prinesel sploh prvo zmago nad Arizono v tej sezoni.

Kopitarja in soigralce po gostovanju pri Kojotih čakajo še tri gostovanja v tem letu. V ponedeljek bodo gostje Vancouvra, v torek Edmontona, na zadnji dan v letu pa Calgaryja.

Ne spreglejte