Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2015,
7.27

Osveženo pred

8 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 24. 4. 2015, 7.27

8 let, 6 mesecev

"Bilo je ogromno dvomljivcev in nezaupanja, a dokazali smo, da se da"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Na Jesenicah upajo, da so ljudje opazili napredek in da verjamejo novi zgodbi železarjev. Pri ciljih ostajajo realni, želijo graditi na slovenskih temeljih in v Podmežaklo vrniti ligo EBEL.

Dober teden je minil od večera, ko je Podmežakla ob tretji finalni zmagi svojih ljubljencev nad Olimpijo ponorela in po štirih letih slavila naslov državnih prvakov. "Bilo je kar veselo, a prav je tako. Igralci in navijači so si to zaslužili. Čestitke fantom za vložen trud in prikazano željo," nam je nekaj dni zatem, ko se je evforija ob jubilejnem desetem državnem naslovu pomirila, o slavju dejal predsednik HDD Sij Acroni Jesenice Anže Pogačar in se spomnil lepo zapolnjene jeseniške dvorane in vzdušja v Zgornjesavski dolini med finalom domačega tekmovanja: "To je bilo tisto, kar smo si želeli vso sezono. Polno dvorano oziroma to, da si povrnemo zaupanje navijačev. Da se ljudje vrnejo v dvorano, da se na Jesenicah v šolah, v podjetjih in tam, kjer ljudje preživljajo prosti čas, spet začne govoriti o hokeju, kar se je v zadnjih nekaj tednih tudi zgodilo. Lahko smo super zadovoljni, da so ljudje spet pokazali, da jih hokej zanima, da si Jesenice zaslužijo kakovostni hokej in da si ga želijo."

Ponosni na prehojene korake

Zadnji projekt ohranitve članskega hokeja na Jesenicah je bil avgusta še v slepi ulici, osem mesecev pozneje hokejisti Jesenic menijo, da gre v pravo, transparentno smer. "Tega velikega projekta smo se lotili zelo pozno. Bilo je ogromno dvomljivcev in nekega nezaupanja v nas, ampak mislim, da smo s trdim delom, tako vodstvo kot igralci in trenerji, dokazali, da se s transparentnim poslovanjem da peljati to zgodbo. Težko je sam sebe ocenjevati, ampak lahko smo zadovoljni s tem, kar smo naredili," je na prehojene korake ponosen Pogačar.

Pa so napredek opazili tudi tisti, ki imajo v rokah prepotrebno sredstvo za delovanje društva, denar? "Upam, da so ga, a ostajam realen. Nekaj so pohvale in čestitke, povsem nekaj drugega pa je sodelovanje. Če se o ligi INL vse povprek poroča podcenjevalno in piše, kako je vse slabo, potem razumem sponzorje, da se težko odločijo," razmišlja prvi mož državnih prvakov, ki je imel v zadnjih dneh še mnogo obveznosti s sponzorji: "Dokler smo vroči, moramo to poskusiti maksimalno izkoristiti."

Najbolj realna je liga INL, a potrebujejo ligo EBEL

Jeseniške misli so bile večji del sezone usmerjene v avstrijsko-slovensko ligo INL, v kateri jih je v polfinalu izločil poznejši podprvak Feldkirch. "Zamudili smo dobršen del priprav oziroma smo šli v tekmovanje brez priprav. Na koncu smo bili blizu finala, a sreča ni bila na naši strani. Ko potegnemo črto, tudi upoštevajoč finančne vložke, je naša uvrstitev kar realna," Pogačar ne more mimo zapravljenih priložnosti, ki so jih stale boja za prvaka, in dodaja, da bo liga INL, čeprav so se v zadnjih mesecih pojavljale govorice o ligi EBEL2, še naprej delovala: "Liga INL ostaja. Dobili smo le obvestilo, da naj bi vodstvo lige do prvega maja poslalo predlog tekmovanja in seznam klubov, ki naj bi sodelovali v njej."

Je to tekmovanje še vedno najbolj realen scenarij za Jeseničane? "Da, trenutno je najbolj realna INL. Pa morda to, da bi šli, tudi v organizacijskem smislu, še stopničko višje. Tudi v tej ligi še nismo izpolnili vseh ciljev, tako da bo, če bomo prihodnjo sezono v ligi INL, naš cilj igrati v finalu," proti prihodnosti pogleduje naš sogovornik in ne skriva, da se železarjem močno kolca po razširjenem avstrijskem prvenstvu: "Če pa se bi po naključju pokazala volja sponzorjev za kaj več, za ligo EBEL, smo vsekakor za, a za to je časa največ mesec dni. Je pa to naš dolgoročni cilj. Zagovarjam, da na Jesenicah mora biti liga EBEL, a nikakor ne za vsako ceno."

Na domači moči

Načrt za prihodnjo sezono predvideva gradnjo ekipe okoli domačih hokejistov. "Že letos je bila želja, da bi imeli samo slovenske fante, žal se nam ni izšlo s slovenskim vratarjem, tako da smo pripeljali tujega, a novo sezono bomo zelo verjetno začeli brez tujih okrepitev. V naši viziji so domači igralci. Tisti, ki si želijo igrati za Jesenice in ki bodo pokazali, da jim ta dres in ta klub nekaj pomenita, bodo dobrodošli."

Na Jesenicah bo dobrodošel tudi strateg Nik Zupančič, ki je februarja na trenerski klopi zamenjal Romana Pristova, ta pa je ekipo prevzel konec oktobra, ko se je moral posloviti Gorazd Rekelj. "Želja je, da podaljšamo sodelovanje z Nikom. Se pogovarjamo, a ker je zelo zaposlen z reprezentanco, sva se dogovorila, da bova počakala na konec svetovnega prvenstva," navdušenja nad dolgoletnim članom ljubljanskega tabora, ki je ogrel srca Gorenjcev, ne skriva Pogačar in se na plovbi k šampionskim časom nadeja še kakšnega dodatnega para rok v svojem štabu.

Ne spreglejte