Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 1. 2016,
21.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Anže Kopitar Anže Kopitar Los Angeles Kings liga NHL

Ponedeljek, 18. 1. 2016, 21.06

8 let

Anžetu Kopitarju po bogati pogodbi nova lepa nagrada

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenskemu napadalcu je po novi osemletni in 80 milijonov ameriških dolarjev vredni pogodbi pripadla še ena "nagrada". Izbran je bil med tri zvezde NHL preteklega tedna.

Za Anžetom Kopitarjem je izjemno zanimiv teden, v katerem je svojo zvestobo klubu Los Angeles Kings obljubil še za osem sezon in dobil povišico. A v zadnjem tednu ni navdušil le s pogodbo, pač pa tudi s svojimi predstavami, s katerimi nas razvaja. Mimo teh niso mogli niti tisti, ki se vsak ponedeljek ozrejo po dogajanju v NHL v preteklem tednu in izberejo tri zvezde.

Zvezdnik Chicaga, kanadski najstnik in Kopi

Na prvem mestu je končal napadalec Chicago Blackhawksov Patrick Kane, ki je pretekli teden s soigralci slavil štirikrat – zmagali so 11. zapored, kar je rekord franšize. K zmagam je trenutno najbolje plačani igralec lige pripomogel s štirimi zadetki in tremi podajami. Najbolj razigran je bil ob zmagi nad Torontom (4:1), ko je dosegel svoj prvi hat-trick v rednem delu lige NHL.

Druga zvezda tedna je komaj 19-letni Sam Bennett, ki je v dresu kluba Calgary Flames na zadnjih treh tekmah dosegel šest zadetkov. Mladi Kanadčan je bil nerešljiva uganka predvsem ob visoki zmagi (6:0) nad klubom Florida Panthers, ko je nasprotnikovo mrežo zatresel kar štirikrat in postal tretji najmlajši hokejist lige NHL s tem dosežkom.

Tretja zvezda tedna Kopitar pa je najprej navdušil ob zmagi (4:2) nad Detroitom, ko je z zadetkom in tremi podajami sodeloval ob vseh zadetkih Kraljev. Najboljši podajalec in najučinkovitejši igralec Kalifornijcev je na drugi tekmi ob porazu (3:5) s Senatorji vpisal podajo, na zadnji tekmi preteklega tedna pa je na obračunu z Anaheimom zabil zmagoviti zadetek (slavili so s 3:2).

Ne spreglejte