Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
13. 6. 2016,
9.50

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

3

Natisni članek

Joachim Löw Nemčija Euro 2016

Ponedeljek, 13. 6. 2016, 9.50

6 let, 7 mesecev

Joachim Löw se je spozabil

Nemški selektor se je pobožal po moškosti in si povohal prste

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,93

3

Joachim Loew | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Nemčije, aktualni svetovni prvaki, so na uvodni tekmi evropskega prvenstva v Franciji premagali Ukrajino z 2:0. Po tekmi pa se ni govorilo le o dogodkih na igrišču, ampak tudi o brezsramnih razvadah, ki ne spadajo v bonton, a si jih je pred kamerami vseeno privoščil selektor elfa Joachim Löw.

Po srečanju se ni razpredalo le o dogajanju na igriščih, ampak tudi o drzni in prav nič uglajeni potezi nemškega selektorja. Med srečanjem se je večkrat "pobožal" po mednožju in zadnjici, nato pa zadovoljno približal prste nosu in jih povohal. Pozabil je, da največje nogometne tekme spremlja kopica televizijskih kamer, ki jim ne uide nobena podrobnost. Posnetek z njegovo razvado, ki ne spada v bonton, je hitro obkrožil svet in na socialnih omrežjih postal vroča uspešnica. Nekateri so se prizoru od srca nasmejali, nekateri pa so bili zelo zgroženi, saj se Jogiju, takšen vzdevek ima selektor elfa v domovini štirikratnih svetovnih prvakov, to ni pripetilo prvič.

Kamere so ga v kočljivem položaju ujele že na tekmi svetovnega prvenstva med Nemčijo in Portugalsko, ko so posnele, kako si vrta po nosu, nato pa "plen" brez kančka sramu poje. Takrat so mu svetovali, naj se v javnosti med opravljanem odgovorne vloge selektorja nemške izbrane vrste odvadi tovrstnih opravil. Ni mu uspelo. Na evropskem prvenstvu v Franciji se je spozabil že na prvi tekmi in poskrbel za škandal, ki je odmeval po tekmi med Nemčijo in Ukrajino.

Tako je nemški selektor čestital strelcu drugega zadetka za Nemčijo Bastianu Schweinsteigerju. | Foto: Reuters Tako je nemški selektor čestital strelcu drugega zadetka za Nemčijo Bastianu Schweinsteigerju. Foto: Reuters

Nemci spadajo v ožji krog favoritov za evropski naslov, na katerega čakajo že 20 let. Leta 2014 so postali svetovni prvaki, v Franciji pa želijo stopiti na evropski prestol in na večni lestvici s štirimi evropskimi naslovi prehiteti Španijo. Selektor Joachim Löw je prepričan, da so njegovi izbranci zmožni uresničiti cilj. Na prvi tekmi so premagali Ukrajino z 2:0. Na seznam strelcev sta se vpisala Skhodran Mustafi in Bastian Schweinsteiger, k zmagi pa je z izjemnimi posredovanji pomagal tudi vratar Manuel Neuer.

Kako si je Löw vrtal po nosu na tekmi SP 2014 in nato pojedel smrkelj:

Ne spreglejte