Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 6. 2016,
8.54

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Smoki

Foto: Reuters, Youtube

Natisni članek

Smoki advertorial Euro 2016 navijači nogomet

Sreda, 22. 6. 2016, 8.54

2 meseca, 2 tedna

Legendarni nogometaši v otroških letih: jih prepoznate?

Vsebino omogoča Smoki

Foto: Reuters, Youtube

Preverite, kakšni so bili začetki največjih evropskih nogometnih legend. Bi lahko prepoznali vse?

Legende nekoč in danes: kakšni so bili videti vaši nogometni idoli, ko so šele spoznavali veličino nogometa? Nekateri se niso veliko spremenili, spet drugi pa so čisto nasprotje svoje otroške različice.

Cristiano Ronaldo

 | Foto:

Portugalski zvezdniški nogometni virtuoz je nogometno žogo spoznal že pri treh letih, njegova prva ekipa je bila Andorinha, za katero je začel igrati pri osmih letih.

Ivan Rakitić

Ivan Rakitić | Foto:

Ivan izhaja iz prave nogometne družine, saj sta tako brat kot oče nogometaša. Z nogometom se je začel ukvarjati že v prvih letih osnovne šole, pri šestnajstih ga je opazil nogometni iskalec talentov, ki je v njem videl pravi potencial.

Gerard Piqué

 | Foto:

Piqué se je že zelo zgodaj navduševal nad nogometom, pri rosnih desetih letih pa se je že vpisal v akademijo FC Barcelona.

Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović | Foto:

Zanj je bilo usodno darilo, ki ga je dobil za šesti rojstni dan: nogometni čevlji, s katerimi je takoj začel trenirati nogomet. Pri 15 letih je zaradi službe skoraj opustil nogometno kariero, vendar je na pregovarjanje svojega tedanjega trenerja nadaljeval, kmalu zatem pa podpisal prvo pogodbo.

Petr Čech

 | Foto:

Na začetku svoje nogometne poti je Peter Čech igral kot napadalec, šele pozneje se je preselil v nogometna vrata. Svoj reprezentančni debi je doživel že pri 17 letih.

Andrés Iniesta

 | Foto:

Iniesta je opozoril nase že pri 12 letih, ko so njegov talent prepoznali številni lovci na talente. Svoje znanje je dolga leta izpopolnjeval na akademiji FC Barcelona.

Wayne Rooney

 | Foto:

Že kot otrok je v sklopu šole Leverpool Schoolboys postal pravi rekorder, saj je v eni sezoni zadel kar 72 golov, kar je bil rekord, ki se je obdržal vse do leta 2010.

Bastian Schweinsteiger

 | Foto:

Svojo nogometno kariero je začel že pri treh letih, in sicer znotraj kluba FV Oberaudorf, že pri osmih letih pa je prestopil v večji klub, kjer so ga prvič opazili nemški lovci na talente.

Za koga bosta navijali to poletje?

Smoki | Foto: Navijanje za najljubšo reprezentanco bo na tokratnem evropskem prvenstvu še bolj glasno in še bolj učinkovito.

Povabite svoje najboljše prijatelje in si privoščite popoln moški večer: televizija, nekaj steklenic najljubše pijače ter polna zaloga najnovejših in še bolj hrustljavih Smokijev.

Legendarni Smokiji, ki so krojili otroštvo marsikateremu izmed vas in ki so vas že od mladih nog spremljali tako na nogometnih tekmah kot ob navijaških podvigih, so dobili sodobno različico - Smoki Mega Hrsker imajo 30 odstotkov več arašidov, z vsakim grižljajem boste občutili posebno moč hrustanja in napetega navijanja.

 


Preberite še:

Kateri so najboljši nogometaši vseh časov?


 

Ne spreglejte