Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 12. 2007,
20.13

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 20. 12. 2007, 20.13

8 let, 5 mesecev

Zver športnikom zaželel uspešno leto 2008

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Minister za šolstvo in šport Milan Zver je tudi letos neposredno pred prireditvijo Športnik leta sprejel najboljše slovenske športnice in športnike ter jim v letu 2008 zaželel veliko uspehov.

Prihodnje leto po njegovih besedah za slovensko politiko ne bo pomembno zgolj predsedovanje Svetu EU, pač pa tudi zaradi izvajanja Bele knjige o športu, ki bo ena prednostnih nalog Ministrstva za šolstvo in šport.

"Tudi letos so naši športniki in športnice zabeležili odlične uvrstitve. Kot vedno pravim sam, če bi obstajal indeks uspešnosti države na športnem področju glede na velikost, bi bila Slovenija prav gotovo v samem vrhu. Menim, da je tudi korekten odnos države in politike športa tisti, ki prinaša rezultate," je uvodoma minister Milan Zver nagovoril športno srenjo, kjer ni manjkalo najbolj znanih in uspešnih športnih predstavnikov Slovenije v Svetu.

"Lani smo v izboljšanje športne infrastrukture vložili devet milijonov evrov, letos že dvakrat toliko. Država se zaveda svoje odgovornosti in ve, da je šport velik potencial. Tudi v prihajajočem letu, ko ne bo v ospredju zgolj predsedovanje Slovenije, pač pa tudi olimpijske igre, se bo Slovenija še bolj zavzemala za položaj športa v svetu. Znotraj evropske Agende bomo izvajali Belo knjigo o športu, prav tako pa bo rdeča nit tudi evropski program Pierre de Coubertain," je še dejal Zver, ki je ob koncu športnicam in športnikom še zaželel lepo praznovanje in veliko uspeha v letu 2008.

Ne spreglejte