Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
6. 6. 2008,
17.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 17.47

8 let

Župančič Regent deseti v Szegedu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski kajakaš na mirnih vodah Jernej Župančič Regent je na prvi tekmi svetovnega pokala v Szegedu zmagal v finalu B in tako osvojil končno deseto mesto v svoji paradni disciplini na 1000 metrov.

Zmagal je Kanadčan Adam van Koeverden pred Norvežanom Eirikom Verasom Larsnom in Britancem Timom Brabantsom.

Župančič Regent je že dopoldne odveslal polfinale in v svoji skupini osvojil četrto mesto. S tem je le za mesto zgrešil nastop v finalu A. "Naredil sem korak naprej v primerjavi z evropskim prvenstvom v Milanu, predvsem sem zadovoljen z veslanjem v finalu B, kjer sem zlahka zmagal, tudi polfinale je bil v redu, saj sem imel skupno sedmi čas. Torej sem že kar blizu. Če bom tako napredoval na vsaki tekmi, potem bom zelo zadovoljen. Nisem še tam, kjer si želim biti, ampak za zdaj gre vse po načrtih. Sem precej samozavesten," pravi 28-letni Koprčan.

"Župa" je bil tudi edini slovenski predstavnik na Madžarskem. Na tekmah svetovnega pokala (druga tekma bo med 12. in 15 junijem v Duisburgu, tretja pa med 27. in 29. junijem v Poznanu) meri predvsem na to, da bi svojo pripravljenost pripeljal na želeno raven. Na majskem evropskem prvenstvu se namreč rezultatsko ni ravno izkazal, saj je bil šele 12., zato pa si želi precej višje na avgustovskih olimpijskih igrah v Pekingu.

To pa bo zajeten zalogaj, vsaj glede na konkurenco, ki je že v Szegedu pokazala svojo moč. Na prvih treh mestih so bili tekmovalci, ki so že v preteklosti krojili sam vrh mirnovodaškega športa. Tako je zmagal svetovni podprvak v tej disciplini van Koeverden, ki bo v Pekingu branil tudi olimpijski naslov na 500 m, drugi je bil Larsen, ki je branilec olimpijskega naslova na 1000 m, tretji pa svetovni prvak na 1000 m Brabants, ki je olimpijsko odličje (bronasto) na najdaljši razdalji osvojil v Sydneyju leta 2000.

"Tudi oni lahko veslajo še bolje, toda dejstvo je, da so imele nekatere reprezentance tu še izbirne tekme, zato so nekateri že zdaj morali biti dobro pripravljeni. Bili so pod stresom, ki te naredi še boljšega. Je pa dejstvo, da sta van Koeverden in Brabants v zares strašljivo dobri formi," je tekmece ocenil Župančič Regent, ki bo skušal svojo pripravljenost postaviti stopničko višje že do naslednje tekme svetovnega pokala v Duisburgu. "V Poznanu čez tri tedne pa moram biti že res dober," je zaključil Primorec, ki bo skupaj s Špelo Ponomarenko na OI 2008 sestavljal mirnovodaško sekcijo v slovenski odpravi.

Ne spreglejte