Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 7. 2012,
12.32

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 7. 2012, 12.32

7 let, 12 mesecev

Žnidarčiču in kajakaški ekipi zlato na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski kajakaš Nejc Žnidarčič je na svetovnem prvenstvu v spustu na divjih vodah v La Plagnu ubranil naslov prvaka v sprintu. Drugouvrščenega je prehitel za 1,08 sekunde.

Nejc Žnidarčič je drugouvrščenega, Nemca Tobiasa Bonga, prehitel za 1,08 sekunde, tretji pa je bil Britanec Ben Oakley, ki je zaostal za 1,42 sekunde. V finalu je od Slovencev veslal še Maks Frančeškin, ki je bil osmi.

"Jutro se ni začelo dobro. Bolezen se mi vleče že od nedelje, imel sem tudi vročino, zaradi kašlja sem bolj malo spal, ampak se si rekel, da sem prišel sem zmagat in sem grizel in grizel in naredil to, kar sem načrtoval. Vožnja je dobro uspela, z nekaj napakami sicer, ampak je bilo vseeno dovolj dobra za ubranitev naslova," je po posamičnem zlatu povedal Žnidarčič in dodal: "Te tehnično zahtevne reke so mi vedno ležale. Tudi pod pritiskom ne odpovem, dobro veslam, nimam slabšega rezultata kot drugo mesto, v sprintu sem že dve leti nepremagan, tako da mi gre res zelo dobro. Nekateri tekmovalci pod pritiskom delajo napake, tudi danes je ogromno dobrih tekmovalcev 'kiksalo', tako da sta bila drugi in tretji kar majhno presenečenje. Ampak to so pač tekme. Treba je imeti še glavo, ne pa biti samo fizično sposoben. Vse to skupaj šteje na velikih tekmovanjih."

Med kanuisti je zmago slavil Francoz Guillaume Alzingre pred Hrvatoma Igorjem Gojićem in Emilom Milihramom. Blaž Cof je bil sedmi.

Popoldne še eno zlato za Slovence

Popoldne pa so slovenski spustaši poskrbeli za nov uspeh. V ekipni tekmi so kajakaši Žnidarčič, Frančeškin in Tim Kolar prehiteli vso konkurenco in osvojili novo zlato odličje. Slovenci so za šest stotink sekunde prehiteli Čehe, tretji pa so bili Italijani. V drugi vožnji so sicer imeli nekaj težav, ko je Žnidarčiča vrglo ob breg reke, zaradi česar je zaostal za sotekmovalcema, a na koncu z močnim finišem pripomogel k novemu zlatu.

"Bilo je zelo napeto. Pred prvo vožnjo smo bili nekako kandidati za kolajne, ne pa ravno za zmago, saj naj bi se zanjo potegovali Francozi in Čehi. Toda v prvi vožnji smo veslali izvrstno, brez napak, imeli sekundo prednosti, tako da je bilo treba v drugi vožnji le zdržati. Zaradi živčnosti in neizkušenosti, jaz in Tim sva le stara komaj 20 let, je prišlo do nekaterih napak, ampak smo na koncu le zmagali," je po tekmi povedal Frančeškin, izkušenejši Žnidarčič pa ga je dopolnil: "Najprej sem mislil, da bomo z dobro vožnjo na stopničkah, ampak prva vožnja nam je uspela odlično, imeli smo skoraj sekundo prednosti. V drugi smo šli na vse ali nič. Tim in Maks sta še mlada, zdaj kar žarita in skačeta od veselja, tako da sem res vesel. Imamo res dobro generacijo za nami, kar je super, saj nas prihodnje leto čaka EP in SP na domačih tleh."

Ne spreglejte