Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 8. 2010,
18.34

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 15. 8. 2010, 18.34

7 let, 12 mesecev

Zlati 'hat-trick' nizozemskih veteranov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nizozemca Reinder Nummerdor in Richard Schuil sta v finalu evropskega prvenstva odbojke na mivki v Nemčiji premagala Avstrijca Clemensa Dopplerja in Matthiasa Mellitzerja z 2:1 v nizih.

Zadnji dan EP odbojke na mivki je postregel še z moškim finalom, ki je pripadel Nizozemcema, za katera je to že tretji zaporedni naslov evropskih prvakov. Po Valencii 2007, ko sta bila 'le' podprvaka, se je začela zmagovita pot – Hamburg 2008, Soči 2009 in sedaj še Berlin.

Finalni dvoboj lahko uvrščamo med eno najbolj razburljivo tekem na turnirju, saj sta bila nasprotnika izredno izenačena. Le v prvem nizu je bila tehtnica nekoliko bolj na strani Nizozemcev, saj je blestel tako v obrambi kot napadu 37-letni veteran in 204 centimetrov visoki Schuil (21:18). V nadaljevanju je množica gledalcev lahko res uživala v predstavi obeh dvojic. Zanimivo je, da si v drugem nizu, ne ena ne druga ni priigrala več kot ene točke prednosti. Po hudem boju pa sta na koncu rezultat v nizih izenačila Avstrijca z rezultatom 30:28.

Tretji odločilni niz sta bolje začela branilca naslova in povedla s 7:5, a sta Avstrijca na čigar strani je bila tudi nemška publika, hitro ujela ritem in izid ne samo poravnala pač pa celo prešla v vodstvo. Dvojica Doppler-Mellitzer sta imela vse v svojih rokah in imela celo zaključno žogo za zmago, vodila sta s 13:11 in 14:12, a se je pri napadu za zmago Dopplerju nekoliko zatresla roka in Nizozemca sta to izkoristila ter izenačila. Niz se je znova končal na razliko. Zmagovito točko je priboril najboljši igralec turnirja Richard Schuil, ko je blokiral Clemensa Dopperja.

Reinder Nummerdor je po zmagoslavju seveda sijal od navdušenja: ''Danes ste lahko videli, kako težko je osvojiti turnir. Najina nasprotnika sta igrala bolje iz točke v točko in bila res razpoložena. Zelo sem utrujen, a vesel, da nama je z Richardom uspel ta svojevrsten podvig-zmagati trikrat zapored na evropskem prvenstvu ni mačji kašelj. Najina nasprotnika bi si tudi zaslužila zmagati, a to je šport, zmaga lahko samo eden.''

Poraženec v finalu Matthias Mellitzer pa: ''Seveda ostaja grenak priokus, saj sva imela žogo za zmago. Pred turnirjem si tudi v sanjah nisva mislila, da bova pršila tako daleč. Tako pač je, obe ekipe so pokazali izjemno odbojko in obe bi si zaslužili zmago. Danes sta zmagala Nizozemca, mogoče bo drugič sreča na najini strani.''

V tekmi za tretje mesto je latvijska dvojka Martins Plavins in Janis Smedins v dveh nizih gladko odpravila Španca Raula Mesa in Inocencia Laria z 21:15 in 21:16.

Ne spreglejte