Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
10. 2. 2010,
23.10

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 10. 2. 2010, 23.10

7 let, 12 mesecev

Živčna vojna v Tivoliju Blejcem

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Odbojkarji ACH Volley so na prvi tekmi končnice lige prvakov, v kateri nastopa dvanajst ekip, v ljubljanskem Tivoliju s 3:2 premagali italijansko ekipo Lube Banca Macerata.

Po pričakovanju so slovenski prvaki začeli v krču in do prvega tehničnega odmora niso dosegli niti točke, prav vse pa so jim jih priigrali Italiji s slabim začetnim udarcem. Prednost Macerate po prvem odmoru je tako znašala že štiri točke (8:4). Tudi v nadaljevanju izkušeno italijansko moštvo četi Glena Hoaga ni pustilo dihati in z lahkoto držalo prednost štirih ali petih točk. Na drugi tehnični odmor so nekdanji evropski klubski prvaki odšli z izidom 16:11. To pa je pri kanadskemu trenerju na slovenski klopi Hoagu sprožilo alarm, da nima česa več čakati in v igro je poslal letošnja nosilca Estonca Venna ter organizatorja igre Srba Petkovića. Verjeli ali ne, tudi to ni prineslo želenega preobrata in gledalci v Tivoliju so še naprej gledali igre mačke z mišjo. Mučenje v prvem nizu se je končalo z gladkimi 25:15 za varovance izkušenega trenerja Di Giorgija.

Drugi niz prinesel preobrat

Nepričakovano je drugi niz trener ACH Volleya spet začel z mladima Šketom in Vinčićem, vendar tokrat so blejski odbojkarji pokazali drugačen obraz. Z asom Alena Šketa so oranžno-vijolični sploh prvič na tekmi povedli s 5:4, na prvi tehnični odmor pa odšli z dvema točkama prednosti (8:6). Naj omenimo, da so igralci Macerate izredno slabo servirali, v prvem nizu so zgrešili 6 servisov, tudi v drugem ta odbojkarski element niso veliko popravili. Ravno to je igralce v oranžno-modrih dresih še držalo v vodstvu tudi po drugem tehničnem odmoru (16:14). Izredno mlada postava slovenskih prvakov je še naprej igrala zelo dobro, v napadu pa sta blestela bloker Kamnik in korektor Šket. Prednost štirih točk (22:18) za slovenske prvake je prisilila trenerja Macerate Di Giorgija k 30 sekundnemu odmoru. Niti to ni pomagalo favorizirani ekipi, da bi se prebudila in Blejci so na krilih mladeničev Kamnika, Šketa, svoje je dodal tudi Jakopin, dobili drugi niz s 25.22.

Po izgubljenem nizu so gostje "razjarjeno" začeli tretjega. Odličen servis in napad je izkušeno italijansko moštvo hitro popeljal v vodstvo s 5:0. Neprepoznavno igro izbrancev je s trideset sekundnim odmorom želel prekiniti Hoag, a še vedno se je prva tehnična prekinitev končala z 8:4 v italijansko korist. Slovenski prvaki so v nadaljevanju v nespremenjeni postavi zaigrali nekoliko bolje in zmanjšali rezultat na dve točki, vendar so Italijani znova stopili na plin, prednost pa je ob drugem tehničnem odmoru znašala 16:12. Izkušeno moštvo, kar Macerata vsekakor je, take prednosti v nadaljevanju ni izpustilo iz rok. Blejcem pa kaj več kot zmanjšati prednost na dve točki po asu Jakopina ni uspelo (25:20).

Razburljiva niza pripadla Blejcem

Na krilih izvrstnih navijačev, ki so tudi tokrat skoraj do zadnjega kotička napolnili ljubljansko halo Tivoli, so četrti niz kapetan Flajs in druščina začeli izjemno. Z izvrstnim blokom in odlično vodenim napadom s strani Vinčića so Blejci povedli z 8:4. Tudi po tehničnem odmoru so slovenski prvaki igrali lepo, a le do izida 14:10, potem pa je sledil mrk Hoagove čete in igralci Macerate so z delnim izidom 5:0 prešli v prvo vodstvo v tem nizu. Nadaljevanje je postreglo z izenačeno igro, saj sta se moštvi vseskozi izmenjavali v vodstvu. Pri izidu 22:21 je Hoag na servis namesto Kamnika poslal tokrat rezervista Venna, ki je upravičil zaupanje in z asom slovenske prvake popeljal v vodstvo za dve točki. Hoagovi izbranci so vodili tudi s 24:22, a te točkovne bere slovenski šampioni niso uspeli obrniti v svoj prid. Po dolgotrajni igri živcev so trmasti "Gorenjci" na krilih navijačev po dveh izvrstnih servisih Alena Pajenka zmagali s 34:32. O zmagovalcu je nato odločal skrajšani peti niz.

Loterijo so igralci ACH Volleya začeli zelo podjetno in povedli s 3:0, a kot smo bili v sredo že navajeni, jim Italjani niso dolgo gledali v hrbet in izid zelo hitro izenačili ter na tehnični odmor odšli celo s prednostjo (8:7). Nadaljevanje je bilo vseskozi izenačeno - vse do točke 13:12 -, ko je izkušen maček Glenn Hoag v igro poslal Venna ter Gata - slednji se je izkazal z izvrstnim blokom. Ko je že kazalo, da bo zmaga ostala doma, pa se je izkušena italijanska ekipa znova vrnila in poravnala izid na 16:16. Po odličnem servisu Pajenka in uspešenem trojnem bloku ACH Volleya se je po več kot dveh urah začelo veliko veselje slovenskih ljubiteljev odbojke.

Ne spreglejte