Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 5. 2010,
15.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 9. 5. 2010, 15.45

8 let

Zdravljica zadonela Peganu v čast

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Za veliki dogodek zadnjega dne Šalamunovega memoriala, svetovnega pokala B v športni gimnastiki, je poskrbel Aljaž Pegan na drogu, ki je letos prvič zmagal na drogu.

Za vrhunec šestega Šalamunovega memoriala za svetovni pokal je poskrbel Aljaž Pegan, ki je izvrstno izvedel svojo sestavo, povezal tudi pegana in ribalka ter še skoraj brezhibno doskočil (le majhen korak nazaj) in poskrbel za navdušenje v Mariboru.

Že tako bogati zbirki je dodal četrto zmago na tekmi svetovnega pokala v Mariboru. Po drugem mestu v Montrealu in tretjem v Dohi je letos dodal piko na i na domačem terenu. "Sicer nisem naredil vse kot sem si želel in zato je bila izhodiščna ocena nekoliko nižja, naredil sem tudi manjšo napako pri seskoku, a vseeno je bilo mnogo bolje kot v kvalifikacijah. Zato sem lahko zelo zadovoljen," je po nastopu dejal 35-letni tekmovalec.

Pegan: Končno mi je uspela vaja

Pegan, ki že desetletje skrbi za odmevne rezultate v slovenski športni gimnastiki navkljub okrnjeni konkurenci ni taktiziral: "Zelo lep občutek je po vaji, ki sem jo končno naredil vsaj približno kot sem si želel. Mislim, da sva z Mariom (hrvaškim tekmovalcem na drogu, o.p.) res prikazala dobri vaji. Napake so se sicer pripetile, a pri drugih večje kot pri naju." Pegana zadnja tekma v spomladanskem delu čaka konec tedna v Moskvi, kjer bo morda vendarle začel tudi z višjo izhodiščno oceno: "Letos so sodniki zelo strogi, kriteriji pa višji kot poprej. Upam, da mi bo uspelo ujeti vsaj eno dodatno točko, a zato bo morala biti vaja že skoraj idealna." Po ruski tekmi svetovnega pokala Aljaža Pegana čaka nekaj počitka, saj se bodo priprave na jesensko svetovno prvenstvo v Rotterdamu začele (pre)hitro.

Novakova tik za stopničkami

Po prvi ženski slovenski zmagi na tekmah svetovnega pokala v Mariboru, za kar je v soboto poskrbela 16-letna Teja Belak na preskoku, je drugi dan na gredi Belakova končala kot peta z lepo sestavo in dobrimi skoki. Medtem pa se je finalni nastop nekoliko ponesrečil 15-letni Fioni Novak, ki je z orodja padla, sodnice pa so ji nato prisodile oceno 11,650, kar je zadostovalo za sedmo mesto.

Zato pa je Novakova navdušila številno publiko v Lukni v Mariboru s predstavo na parterju, kjer je s krasnimi kombinacijami in lepo koreografijo končala tik za stopničkami na četrtem mestu in tako na lep način zaokrožila slovenske ženske nastope. Po drugem mestu na dvovišinski bradlji in preskoku, pa je dočakala himno Nizozemske tudi Mayra Kroonen, ki se je sicer na vseh štirih orodjih prebila v finale.

Ob odsotnosti Petkovška zmaga na Slovaško

Prvo orodje nedeljskega dne v Lukni je postreglo z nekaj izjemnimi preskoki. Na najvišjo stopničko pa je z visoko oceno stopil Latvijec Jevgenijs Sapronenko (srebrn z OI v Atenah), evropski prvak na tem orodju Tomi Tuuha je končal na tretjem.

Na paradnem orodju slovenskega telovadnega asa Mitje Petkovška, ki je zaradi rehabilitacije po poškodbi tekmovanje spremljal zgolj s tribune, je prvo mesto odšlo k favoritu na Slovaško. Slovenija pa je kljub Petkovškovi odsotnosti imela svojega predstavnika, Žigo Britovška, ki je četrtemu mestu na konju z ročaji in petemu na krogih, dodal šesto na bradlji, potem ko je naredil kar nekaj napak in padel na kolena ob seskoku.

Za slovensko ekipo je Šalamunov memorial 2010 najuspešnejši doslej, saj so ga končali s petimi odličji – tremi zlatimi in srebrno pri fantih ter zlatim pri dekletih.

Ne spreglejte