Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2007,
18.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 18.07

8 let

Zarja Balinček s podprvakom Italije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mednarodona balinarske zveza FIB je svoje članice zadnje dni leta presenetila z elektroskim biltenom, v katerem so objavljeni vsi pomembnejši rezultati z velikih tekmovanj v letu 2007.

Tekmovalna komisija se je potrudila in izvršila žreb kvalifikacij evropskega klubskega pokala, čeprav bodo te šele v začetku aprila.

Slovenski podrvak Zarja Balinček se bo pomeril s podprvakom Italije, ki še ni znan. Ljubljančane torej čaka hud in zahteven zalogaj, če se želijo prebiti med osmerico najboljših. Prva tekma bo 5.aprila v Ljubljani, povratna pa čez teden dni v Italiji. Drugi par je Eybens Grenoble (Francija) : Zrinjevac Zagreb (Hrvaška). Skupna zmagovalca bosta napredovala v četrtfinale, kjer so že državni pravki Slovenije (Luka Koper), Francije, Hrvaške in Italije.

Preostala dva četrtfinalista bosta znana po dveh trobojih. Na prvem bodo 5.in 6.aprila igrali prvaki Bosne in Hercegovine, Srbije in Črne Gore, na drugem pa predstavnik Belgije Tirlemont, švicarski Morges ter stalni udeleženec Rocher iz Monaka. Četrtfinalne pare bo določil žreb, tekme bodo 3. in 17.maja. Finale najboljše četverico bo letos konec maja in v začetku junija v italijanskem Riva Trigosu.


Zmagovalci pokala zadnjih deset let

1997 Zrinjevac (Hrvaška), Polje četrto 1998 Chiavarese (Italija), Lokateks Trata v četrtfinalu 1999 Ferrero (Italija), Polje Balinček v četrtfinalu 2000 Ferrero (Italija), Lokateks Trata tretja 2001 Ferrero (Italija), Milje-TELA četrta 2002 Ivrea (Italija), Mlinar Padna drugi, Lokateks Trata četrtfinale 2003 Ferrero (Italija), Lokates Trata četrtfinale 2004 CRO Lyon (Francija), Center Kranj v polfinalu, Sloga v četrtfinalu 2005 Ferrero (Italija), Center Kranj v četrtfinalu, Lokateks Trata izpadla 2006 CRO Lyon (Francija), Lokateks Trata v četrtfinalu, Sloga izpadla 2007 Tubosider (Italija), Zabiče četrtfinale, Krim izpadel

Ne spreglejte