Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Sreda,
20. 1. 2010,
22.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 20. 1. 2010, 22.54

8 let

Žalostne blejske obraze razveselili Parižani

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Odbojkarji ACH Volleya so v zadnjem krogu rednega dela LP v Tivoliju z 1:3 izgubili proti poljskemu Rzeszowu. Poraz pa ni bil usoden, saj jim je napredovanje iz skupine priboril Paris Volley.

Tekmo, ki je za slovenske prvake pomenila boj za drugo mesto v skupini F, ob zmagi s 3:0 bi bili celo prvi, so Blejci začeli nekoliko nervozno, saj začetni udarec, ki je bil v prejšnjih tekmah njihovo močno orožje, ni stekel. Do prvega tehničnega odmora so si nabrali tri točke zaostanka (5:8). Tudi po prekinitvi oranžno–modri niso našli rešitve, v napadu so bili povsem neprepoznavni (6:12). Naj še omenimo, da je nekoliko nepričakovano tekmo v prvi postavi začel mladi Dejan Vinčić na položaju organizatorja igre, ki ga je po velikem zaostanku zamenjal izkušeni Veljko Petković, a tudi to ni obrodilo sadov. Slab blok, neprodornost naših napadalcev in na drugi strani izvrstna igra Poljakov v polju ter bloku so kratek opis, kar se je dogajalo v prvem nizu. Poljski podprvaki so ga dobili s kar 25:17.

Kubanec Gato spremenil potek igre

Drugi niz je kanadski strateg na klopi Blejcev nekoliko premešal postavo. Namesto nadarjenega Estonca Venna je na mestu korektorja začel mladi slovenski reprezentant Alen Šket. Poljaki so si tudi v drugem nizu hitro priigrali prednost treh točk (6:3), potem pa je Glenn Hoag v igro poslal Kubanca Gata, ki je prerodil igro odbojkarjev ACH Volleyja. Le tem je uspel niz petih zaporednih točk in do prvega tehničnega odmora so odšli s prednostjo 8:6. Izvrstno igro so kapetan Flajs in soigralci kazali tudi v nadaljevanju - na servisu je blestel Pajenk, v napadu pa danes rezervist Gato. Ko se je Blejcem odprlo tudi v bloku, je prednost kmalu znašala 16:11. Če smo v prvem nizu govorili o neprebojnosti poljskega bloka, je bila v drugem povsem obrnjena slika. Uspešno zaustavljanje pri mreži in dobro serviranje, predvsem Pajenka (blejski bloker je v drugem nizu dosegel kar tri ase), in drugi niz je gladko pripadel Blejcem (25:16).

Za kaj več zmanjkalo moči in znanja

V nadaljevanju se po pričakovanju prva postava slovenskih prvakov ni spremenila. Sprva si nobeno moštvo ni priigralo bistvene prednosti, izid je bil veš čas poravnan, na tehnični odmor pa je vendarle s točko prednosti odšla četa Glenna Hoaga (8:7). Po krajšem odmoru so se prebudili Poljaki in z nekaj uspešni akcijami ter napakami edinega slovenskega predstavnika v ligi prvakov prišli do prednosti 10:4. Vendar se slovenski pokalni prvaki niso predali in po zaslugi dveh blokov Vidiča ter Gata na drugi tehnični odmor odšli le z dvema točkama zaostanka (14:16). Pri izidu 17:19 je Hoag poizkusil z nevsakdanjo potezo, saj je zamenjal kar tri igralce - namesto Petkovića, Flajsa in Pajenka so v igro prišli Jakopin, Vinčič in Venno. Ta poteza ni preobrnila izida. Še več, naredila je več škode kot koristi, saj je v igro prinesla zmedo, ki so jo izkušeni Poljaki s pridom izkoristili ter tretji niz zaključili z asom (25:20).

Z nič kaj prepričljivo igro so blejski odbojkarji začeli tudi četrti niz, ki se je izkazal tudi za zadnjega. Z neprepoznavno igro so Poljakom dovolili, da so odšli na tehnični odmor s petimi točkami prednosti (8:3). Tudi nadaljevanje ni prineslo želenega preobrata. Ekipa Rzeszow je skozi cel četrti niz držala prednost petih ali šestih točk in se veselila zmage ter tudi prvega mesta v skupini.

Kljub visokemu porazu pa je bilo v taboru ACH Volleyja veselo razpoloženje, saj jim je podaljšal popotovanje po Evropi Paris Volley, ki je na domačem terenu premagal Istanbul, ki se je s slovenskim moštvom boril za drugo mesto. Sedaj bodo Blejci nestrpno čakali na žreb izločilnih bojev v elitnem evropskem klubskem tekmovanju, kamor so se uvrstili že drugo leto zapored.

Ne spreglejte