Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Četrtek,
7. 4. 2011,
11.26

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 7. 4. 2011, 11.26

7 let, 12 mesecev

Zakrajšek uživa v treningu in trpljenju (video)

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Tako kot slalomisti imajo tudi mirnovodaši zelo pomembno sezono pred seboj, saj se bodo tudi oni podali v lov za olimpijske norme.

Če je še pred časom veljalo, da imamo močno ekipo samo v spustu na divjih vodah, se je to v zadnjih letih dodobra spremenilo. Jerneju Župančiču Regentu in Špeli Ponomarenko, ki imata v mirnih vodah za seboj že vrsto uspešnih nastopov na največji tekmovanjih in tudi nastope na olimpijskih igrah, se je sedaj pridružila cela vrsta tako mladih kot izkušenih tekmovalcev, ki so željni vrhunskih rezultatov. Kar nekaj med njimi pa jih je prestopilo z divje vode na mirno vodo.

Med njimi je tudi najuspešnejši spustaš na divjih vodah zadnjih let, Nejc Žnidarčič, ki ima celo vrsto medalj z največjih tekmovanj na divjih vodah in ima visoke cilje tudi na mirnih vodah. Kot sam pravi, pa najraje trenira doma. "Jaz sem bolj zapečkar in rad treniram doma, kjer imamo odlične pogoje," je uvodoma dejal primorski kajakaš, ki je glavni del priprav opravil v hrvaškem Skradinu, tako kot preostali slovenski reprezentantje. "Priprave v Skradinu so uspele, treninge smo naredili po planu in komaj že čakam prve mednarodne tekme, kjer bom imel pravo primerjavo s preostalimi tekmeci."

Še prav poseben primer pri mirnovodaših je Jošt Zakrajšek, saj je kanuistično veslo zamenjal za kajakaško. Očitno pa se Jošt že dobro znajde v kajakaškem čolnu. V letošnjem pripravljalnem obdobju se je 27-letni kajakaš posvetil predvsem tehniki in ravnotežju v čolnu in kot sam pravi, se že pozna napredek. Jošt, ki se je odločil da bo treniral sam, izredno uživa v treningu. "Trening pri meni ni bil nikoli problem. Zelo uživam v treningu in trpljenju, saj me je potrebno večkrat brzdati kot pa priganjati k treningu," je povedal član Kajak kanu kluba Tacen, ki je na državnem prvenstvu na 5000 metrov zasedel 2. mesto. Od njega je bil na državnem prvenstvu boljši Lovro Leban, ki sicer tekmuje skupaj z Rokom Kukom v kajakaškem dvojcu. Fanta sta že lani dokazala, da lahko na njiju resno računamo, saj sta na prvi tekmi svetovnega pokala v francoskem Vichyju zasedla 3. mesto, kasneje pa sta se še na evropskem prvenstvu do 23 let okitila s srebrom. "Na tekmah svetovnega pokala bova skušala držati stik z najboljšimi in nato tempirati formo za svetovno prvenstvo, ki je tudi vrhunec najine sezone," je povedal Lovro, ki pravi, da mu manjka nekaj kilometrov v čolnu, saj je imel nekaj obveznosti pri študiju, a za zdaj se mu to ne pozna dosti.

Naša najboljša kajakašica Špela Ponomarenko je glavni del priprav opravila na Portugalskem, kjer je testirala tudi svoj novi model čolna, trenutno pa svojim trenerjem formo pili v Zagrebu. Jernej Regent Župančič, ki zaradi poškodbe zapestja ni nastopil na državnem prvenstvu na 5000 metrov, pa je večino treninga opravil s slovensko reprezentanco v Skradinu. Po besedah njegovega trenerja Dejana Testena Jernej trenira že normalno in bo do prvih tekem popolnoma nared.

Kaj vse so še povedali nekateri naši glavni akterji na mirnih vodah, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Ne spreglejte