Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2008,
19.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 23. 2. 2008, 19.48

8 let, 5 mesecev

Zagrebčanke padle v Novi Gorici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Novogoriške odbojkarice so v zaostali tekmi devetega kroga srednjeevropske lige doma s 3:1 (22, -20, 13, 16) ugnale zagrebško Mladost.

V zadnjem dvoboju rednega dela srednjeevropske lige so novogoriške odbojkarice v zaostali tekmi devetega kroga premagale zadnjouvrščeno zagrebško Mladost in z dvanajsto letošnjo zmago potrdile prvo mesto v tem delu tekmovanja. V tem koledarskem letu slovenske pokalne in državne prvakinje še ne poznajo poraza.

Uvodna niza sta postregla z nepričakovano izenačeno igro. V prvem so Novogoričanke ves čas vodile za dve ali tri točke. Pri drugem tehničnem odmoru je bilo 16:13, uspešnejše pa so bile tudi v končnici in čeprav so Zagrebčanke osvojile 22 točk, zmaga Primork ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. V drugem nizu so hitovke v vseh elementih odbojkarske lige povsem popustile. Zagrebčanke, pri katerih se je v napadu s 16 točkami še posebej izkazala Bečićeva, so povedle s 6:0, pozneje pa s 16:9 in 20:12. Čeprav se je gostiteljicam v končnici uspelo približati na 17:22, se je Mladost le veselila izenačenja v nizih.

V nadaljevanju srečanja so varovanke Tilna Kozamernika prevzele pobudo in z dobrimi servisi, uspešnim sprejemom ter učinkovitim napadom nasprotnicam prepustile vsega 13 točk v tretjem nizu. V četrtem so se Hrvatice enakovredno kosale z Novogoričankami do drugega tehničnega odmora (16:13), v nadaljevanju pa je spet prišla do izraza razlika v kakovosti.

Novogoričanke bodo 3. in 4. marca v organizaciji dunajskega VSV Posta, sklepni turnir bo v slovaški Myavi, igrale v polfinalu z mariborsko ekipo Nova KBM Branik, ki je redni del tekmovanja končala na četrtem mestu. Drugi polfinalni par bo med Dunajčankami in hrvaško Rijeko.

Ne spreglejte