Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
2. 10. 2015,
9.20

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

1 DOL odbojka Calcit Ljubljana Nova KBM Branik OK Formis UOK Vital Ljubljana Kema Puconci Luka Koper GEN-I Volley

Petek, 2. 10. 2015, 9.20

4 leta, 2 meseca

Vodilne v Kopru oddale niz, ljubljanski derbi Calcitovkam

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V 16. krogu 1. DOL za ženske so odbojkarice vodilne ekipe lige Nove KBM Branik s 3:1 v nizih odpravile Luko Koper. Na Galjevici je derbi ljubljanskih ekip gladko pripadel Calcitu.

Mariborska Nova KBM Branik je na gostovanju v Kopru sicer oddala niz, šele četrtega v letošnji sezoni, a v vrstah slovenskih pokalnih prvakinj tokrat nista zaigrali nosilki igre, Sarah Ammerman in Iza Mlakar, medtem ko pri domačih v ekipi še vedno ni bilo poškodovane Marine Barič. Primorke so bile v prvem in drugem nizu srečanja gostjam enakovredne le do 11. točke oz. prvega tehničnega odmora, nato pa so štajerske odbojkarice s serijami točk na račun dobrih začetnih udarcev prišle do neulovljivega vodstva ter brez težav povedle z 2:0 v nizih. V tretjem nizu se je razmerje moči povsem obrnilo, Koprčanke pa so igralkam Branika prepustile vsega 11 točk. Znova na račun dobrih servisov, prej Anite Sobočan, tokrat pa Sare Najdič, so Mariborčanke povedle s 7:0 in zanesljivo dobile tudi četrti niz.

Po dobri predstavi Vitalovk, ki so v 15. krogu odščipnile točko ekipi Luke Kopra in težki tekmi za Calcit Ljubljano, v kateri je le s težavo strl odpor Formisa, se je v ŠD Krim obetal mestni derbi. Vendar pa Vitalovke tokrat niso imele nobenih možnosti. Še posebej, ker trenerju Gregorju Rozmanu zaradi poškodb nista bili na voljo Marina Crnjac in Kaja Dolenc, napadalka Elmina Handanović je stisnila zobe in v igro vstopila v drugem nizu, za nameček pa si je na ogrevanju gleženj poškodovala še Ana Zaplotnik. V vrstah Calcita je iz istega razloga manjkala Tina Grudina, Gašper Ribič pa ni mogel računati še na Mojco Božič. Odbojkarice Vitala, ki so sicer že uvrščene v modro skupino, tako niti za trenutek niso ogrozile tekmic. Gostiteljice so namreč od začetka do konca srečanja narekovale visok ritem in preko prodornih napadalnih akcij brez težav prišle do zmage. Ekipa GEN-I Volleyja tudi v nadaljevanju prvenstva igra prepričljivo. Na težkem gostovanju so Primorke prišle do gladke zmage s 3:0 in domačinkam iz Braslovč preprečile, da bi na prvenstveni lestvici s petega mesta izrinile Vitalovke. Gostje so prva dva niza dobile na račun dobrih začetnih udarcev in prepričljive igre v napadu in protinapadu. Ko je že kazalo, da bodo Novogoričanke tekmo brez težav dobile, sta se pri domačih razigrali najboljši braslovški odbojkarici, Nika Markovič in Katja Mihalinec. V napeti končnici so bile vseeno uspešnejše gostje, načelu s Tejo Kolbl in Saro Valenčič.

Pomemben obračun ekip z dna lestvice je šel v roke igralkam Zgornje Gorenjske, ki so v domači dvorani s 3:0 premagale Alianso-Šempeter. Savinjčanke so sicer bolje začele tako prvi kot drugi niz in v drugem celo vodile že s 15:12, a so borbene Gorenjke, ki so zaradi poškodbe ostale brez Američanke Kathleen Anderson, poskrbele za preobrat in se veselile vodstva z 2:0 v nizih. Tudi tretji niz so bolje začele varovanke Bena Božiča, a je domača blokerka Taja Tučen z odličnimi začetnimi udarci svojo ekipo popeljala do vodstva s 16:8. Sledil je padec zbranosti gorenjske vrste, a je Iztok Kšela z odmori prekinil nalet Alianse, njegove varovanke pa so nato brez težav dobile tudi tretji niz.

V Puconcih so gledalci lahko spremljali tekmo polno preobratov. Še posebej razburljiva sta bila tretji in peti niz. V tretjem so domačinke slavile s kar 33:31, v odločilnem tie breaku pa se je tehtnica nagnila na stran gostij, ki so prišle do dveh pomembnih točk. Na drugi strani je zdaj že bolj ali manj jasno, da bodo Pucončanke igrale v zeleni skupini. Obe ekipi sta sicer zelo dobro sprejemali, Rogožanke pa so imele celo 74 % sprejem, obenem pa so tudi nekoliko boje servirale in blokirale. Pri Kemi je znova največ točk, 21, zbrala Iva Škraban, 19 pa jih je dodala Nina Kovač. Pri Formisu jih je Maja Vahen Desy nanizala 23, Katja Karin Pintarič 14, Ana Sešel pa 11.

Ne spreglejte