Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
27. 10. 2014,
17.59

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 27. 10. 2014, 17.59

8 let

Vloga je oddana: evropsko prvenstvo 2019 v Sloveniji?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Predsednik in generalni sekretar OZS Metod Ropret in Gregor Humerca sta se udeležila 35. kongresa CEV ter napovedala kandidaturo za organizacijo EP za moške leta 2019 in SP U-23 za ženske leta 2017.

Kakšne so možnosti, da CEV Sloveniji zaupa organizacijo omenjenih prvenstev, je težko napovedati. "Kar zadeva člansko prvenstvo, za zdaj še ne vemo, kdo bo poleg Slovenije še vložil kandidaturo. Finska in Estonija, ki sta že dlje časa najavljali organizacijo in sta tudi veljali za favoritinji, naj bi od kandidature odstopili, a še ne vemo, ali je odločitev dokončna. Poljakom, ki bi bili prav tako lahko eni od morebitnih organizatorjev, pa je CEV dodelila že organizacijo evropskega prvenstva leta 2017. Za nas je sicer najbolj pomembno, da imamo podporo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter lokalnih skupnosti, saj je to eden od predpogojev, da se podamo v ta projekt. Obenem pa tovrstna podpora pomeni, da lahko kandidiramo samostojno, brez države partnerice, imamo pa tudi štiri prizorišča, ki lahko zadostijo vsem zahtevam CEV," je pojasnil Ropret.

Na slovenskih tleh tudi odbojkarski mundial

Da bi Slovenija lahko vložila kandidaturo za EP 2019, bo morala najprej organizirati enega od evropskih ali svetovnih prvenstev za mlajše kategorije: "Predvidoma bomo vložili kandidaturo za organizacijo svetovnega prvenstva U-23 leta 2017, na katerem bi zaigrala dekleta, ki so na letošnjem evropskem prvenstvu osvojila srebrno medaljo. Znova pa razmišljamo tudi o organizaciji prvenstva za mlajše kategorije Srednjeevropskega združenja MEVZA," je še dodal Ropret.

Liberi v ligi prvakov v zelenih dresih

Na kongresu, ki so se ga udeležili predstavniki iz 48 držav, je CEV predstavila še program Green Way, ki odbojko umešča med športe, ki so prijazni do okolja, na trajnostni razvoj pa bodo opominjali tudi zeleni dresi igralcev in igralk, ki bodo v ligi prvakov zaigrali na mestu libera ter nove žoge v zeleno-rumenih odtenkih. Novost z letošnjega kongresa je tudi ta, da bo aktivnosti CEV odslej mogoče spremljati tudi na socialnih omrežjih, in sicer na Facebooku, Twitterju in na kanalu YouTube.

Ne spreglejte