Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 6. 2020,
17.12

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Mojca Doupona Direktorat za šport

Četrtek, 4. 6. 2020, 17.12

3 leta, 10 mesecev

mojca doupona

Vlada imenovala novo direktorico direktorata za šport

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10
vlada | Vlada je imenovala novo direktorico direktorata za šport. | Foto Nebojša Tejić/STA

Vlada je imenovala novo direktorico direktorata za šport.

Foto: Nebojša Tejić/STA

Mojco Doupona je vlada na današnji seji imenovala za v. d. generalno direktorico direktorata za šport in obenem razrešila Poljanko Pavletič Samardžijo, ki je bila na tem položaju od oktobra 2018.

Mojca Doupona bo naloge opravljala od 5. junija do imenovanja generalnega direktorja oziroma direktorice po opravljenem natečajnem postopku, vendar največ šest mesecev.

Dr. Doupona predava na Fakulteti za šport. Poleg različnih vidikov sociologije v športu predava tudi o odnosih z javnostmi in medijskih vidikih športa. Na Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) je članica komisije za ženski šport, komisije za enakost spolov.

Pred petimi leti je bila že med imeni, ki bi lahko vodila direktorat za šport, vendar se je sredi novembra 2015 tedanja ministrica Maja Makovec Brenčič odločila za Bora Štrumblja. Sedanja ministrica, pristojna za šport, Simona Kustec, se je tokrat odločila za Doupono. Sprva je bila napovedano, da naj bi do zamenjave prišlo že pred enim tednom.

Poljanka Pavletič Samardžija se vrača na OKS

Poljanka Pavletič Samardžija se bo vrnila na OKS, kjer je delala pred prihodom na MIZŠ. Na OKS bo zadolžena za razvoj športa po epidemiji novega koronavirusa, delala pa bo tudi na področju predsedovanja Slovenije Evropski uniji, ki se približuje, ter tudi na drugih.

"Sprva smo računali, da naj bi Pavletič Samardžija na OKS prišla že v začetku tega tedna, kar pa se ni zgodilo. Že ko je odhajala z OKS smo bili na eni strani veseli, da je izjemna strokovnjakinja dobila možnost dela na MIZŠ na tako ključnem položaju, po drugi strani pa sem ocenjeval, da bo to pomenilo tudi vrzel na OKS," je pojasnil generalni sekretar OKS Blaž Perko.

Na direktoratu za šport MIZŠ je Pavletič Samardžija med drugim vodila ključne procese za sproščanje športnih dejavnosti po zamrznitvi za zajezitev epidemije ter med drugim pripravo za letni program športa, po katerem ta dejavnost dobiva denar iz državnega proračuna. Ta je ostal nespremenjen glede na prvotnega v delu za dejavnosti v višini 18,76 milijona evrov, zmanjšan pa je bil v celoti pri investicijah za 3,2 milijona evrov.

Preberite še:

Foksi OKS
Sportal Dnevu slovenskega športa soglasna podpora matičnega odbora
Ne spreglejte