Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 1. 2008,
23.16

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 1. 2008, 23.16

8 let, 5 mesecev

Verner slavil, Urbas enajsti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Čeh Tomaš Verner (232,67 točke) je na evropskem prvenstvu v umetnostnem drsanju v Zagrebu osvojil zlato kolajno.

Drugi je bil Švicar Stephane Lambiel (219,63), tretji pa Francoz Brian Joubert (219,45). V hrvaški prestolnici je nastopil tudi Slovenec Gregor Urbas, ki je zasedel 11. mesto (176,57).

Največje presenečenje EP je nedvomno 21-letni Čeh, ki je v Domu športov na poti do naslova premagal tudi slovitega Lambiela, nekdanjega svetovnega prvaka in aktualnega svetovnega prvaka Jouberta. Njegovega dosežka nikakor ne gre podcenjevati, vsekakor pa gre pripisati, da je bil z 232,67 točke kar daleč za doslej najboljšim številom točk v zgodovini drsanja. Na tem področju je svetovni rekorder še vedno Rus Jevgenij Plušenko, ki so mu sodniki na eni od tekem prisodili skupaj kar 258,33 točke.

"Prepričan sem, da lahko pokažem še precej več in vsekakor so moji načrti še veliki. V svoji kratki karieri sem imel že številne poškodbe, v zadnjih sezonah pa neovirano treniram, zato so tukaj tudi prvi veliki uspehi. Tudi današnji nastop ni bil najboljši, lahko pa rečem, da sem res drsal s srcem," je po nastopu povedal Tomaš Verner.

Soliden nastop Urbasa

Zelo soliden nastop je pokazal tudi 25-letni Hrušičan Gregor Urbas, ki pa je napravil napako pri kombinaciji dveh trojnih skokov, s čimer je izgubil nekaj točk in prosti program končal kot 13., skupaj pa zaradi izjemne zgoščenosti izidov zdrsnil na 11. mesto. Žal je za dobri dve točki zaostal za najboljšo deseterico, kar pomeni, da bo imela Slovenija na prihodnjem EP lahko le enega tekmovalca. Urbas je na EP nastopil osmič, še vedno pa je njegova najboljša uvrstitev lansko deveto mesto s tekmovanja v Varšavi.

V Zagrebu je poleg Urbasa nastopil še Luka Čadež, ki je v konkurenci 35 umetnostnih drsalcev v kratkem programu zasedel 32. mesto (38,36 točke) in izpadel. Danes pa z nastopi začenja Teodora Poštič, ki si želi preboj v finale. Naslednji cilj za vse drsalce pa bo nastop na marčevskem svetovnem prvenstvu v Göteborgu.

Ne spreglejte