Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2013,
11.02

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 29. 8. 2013, 11.02

8 let, 5 mesecev

Vaterpolisti v Veliko Britanijo po dodatne kvalifikacije za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski vaterpolisti bodo tretji krog kvalifikacij za vaterpolsko EP 2014 odigrali v Veliki Britaniji, kjer bodo ob gostiteljih nasprotniki še Rusi, Izraelci in Moldavci.

Slovenija je trenutno med šestimi ekipami, ki se potegujejo za izločilni krog dodatnih kvalifikacij in selektor Primož Troppan s svojimi varovanci želi ta položaj obdržati.

Z Evropske plavalne zveze so v tem tednu sporočili prireditelje in udeležence tretjega kroga kvalifikacij, ki bodo na sporedu med 7. in 10. novembrom. V zapletenem sistemu je Slovenija že uspešno nastopila na dveh turnirjih, doma v Kranju in nato na Poljskem, kjer je dvakrat osvojila drugo mesto. Za končni vrstni red prvega dela pa bo štel izkupiček reprezentanc z vseh treh turnirjev, v dodatni krog kvalifikacij pa bo vodilo prvih šest mest.

Šesterica reprezentanc se bo nato na izpadanje pomerila z ekipami Španije, Romunije, Hrvaške, Nizozemske, Makedonije in Turčije, ki so na zadnjem evropskem prvenstvu osvojili mesta od sedem do 12. Zmagovalci neposrednih dvobojev se bodo nato uvrstili na evropsko prvenstvo 2014, ki bo v Budimpešti. Tam imajo nastop že zagotovljene ekipe Srbije, Črne gore, Madžarske, Italije, Nemčije in Grčije. V slovenskem delu kvalifikacij pa pred sklepnimi turnirji najbolje kaže Gruzijcem, Francozom in Rusom, ki so zbrali po 28 točk, Slovenija jih ima z dveh turnirjev 25, Slovaška 20 in Ukrajina 19.

Koliko sredstev za priprave?

"Trenutno smo med moštvi, ki imajo zagotovljen izločilni del kvalifikacij in pričakujem, da bo tako ostalo tudi novembra. To je naš cilj. Dobro poznamo Rusijo, za katero pričakujem, da bo prišla v še močnejši zasedbi, kot na zadnjem turnirju, kjer smo z njimi iztržili remi (6:6), vemo tudi, da so premagljivi Moldavci. V rang premagljivih ekip sodi tudi Izrael, Britanci pa bodo igrali doma in v zadnjih letih so naredili velik korak naprej v kvaliteti svoje igre," je skupino ocenil Troppan.

Slednji pravi, da računa na vse igralce, ki so sodelovali doslej v kvalifikacijah, zaveda pa se dejstva, da bo v težkem gmotnem položaju zveze sredstev za dobro pripravo malo: "Računam, da bodo prišli na zbor reprezentance vsi, ki jih bom povabil, seveda pa se pri nekaterih posameznikih, ki v tem trenutku še iščejo klube, lahko tudi kaj zaplete. Za priprave dvomim, da bo na voljo res kaj sredstev."

Ne spreglejte