Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 12. 2008,
9.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 21. 12. 2008, 9.03

8 let

Valujev ugnal Holyfielda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Rus Nikolaj Valujev je v Zürichu v dvoboju težke kategorije po verziji WBA premagal 46-letnega Američana Evanderja Holyfielda in ubranil naslov prvaka.

Holyfield je 19. oktobra letos dopolnil 46 let, če bi danes zmagal, pa bi postal najstarejši svetovni prvak v zgodovini poklicnega boksa. Ta naziv si tako še vedno lasti Američan George Foreman, ki je prvak zadnjič postal pri 45 letih.

189 centimetrov visoki in 97,2 kilograma težki Evander "The Real Deal" Holyfield je bil s svojimi bogatimi izkušnjami in neprestanim "poplesavanjem" aktivnejši nasprotnik v dvoboju, medtem ko je Nikolaj "Ruski velikan" Valujev znova spretno izkoristil svojo višino in daljše roke, saj ga je 24 centimetrov manjši Američan le stežka zadeval.

Boksarja odboksala vseh 12 rund

Valujev je zmago slavil po točkah (114:114, 116:112, 115:114), boksarja pa sta odboksala vseh 12 rund. Rus je s tem vknjižil 50. zmago v svojem 52. poklicnem dvoboju, medtem ko je Holyfield, ki je sicer v karieri štirikrat postal svetovni prvak, zabeležil deseti poraz. Valujev je nasprotnika držal na razdalji, a je pomembnejše udarce dosegel šele, ko je Holyfieldu pričelo zmanjkovati energije.

Valujev je za ubranitev naslova prejel milijon evrov, medtem ko se je moral Holyfield zadovoljiti s 600.000 evri. Rus bo zdaj naslov prvaka branil najpozneje poleti, ko se bo pomeril z Uzbekistancem Ruslanom Čagajevom, ki ga je doslej edini premagal.

Holyfield razočaran

"Seveda sem razočaran. Mislil sem, da sem pokazal dovolj za zmago. Zdaj se bom vrnil domov in razmislil o svoji prihodnosti. Ne bom stopil v ring samo zato, da boksam. Če že, potem bi rad ring zapustil kot prvak," je po dvoboju dejal razočarani Holyfield, zmago Valujeva pa so z glasnim negodovanjem pozdravili tudi številni navijači v dvorani. Teh naj bi bilo v dvorani Hallenstadion preko 12.000. "Roke Valujeva niso tako počasne, kot morda nekateri zmotno mislijo," je še povedal Američan. "Za zmago sem se moral zelo potruditi. Holyfield je bil s svojo hitrostjo prav neverjeten in vseh 12 rund sva se borila v visokem tempu," pa je po zmagi menil Valujev.

Ne spreglejte