Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
28. 12. 2007,
14.14

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 28. 12. 2007, 14.14

8 let, 2 meseca

Urnaut: "Izkoristil sem pač priložnost"

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ekipa ACH Volley Bled je po zgodovinski tekmi v ligi prvakov žarela od zadovoljstva, medtem ko so belgijski gostje poklapani in razočarani zapuščali dvorano Tivoli.

"Jaz sem pač čakal na svojo priložnost in trener mi jo je dal. Ko sem vstopil v igro, sem poskušal ekipi pomagati z najboljšimi močmi. Tokrat se je vse dobro izteklo in na koncu smo srečno zabeležili zmago," je bil skromen junak večera Tine Urnaut.

"Zaradi našega slabega sprejema smo morali reševat tekmo na druge načine: tukaj bi predvsem okaral sebe. Sicer sem se trudil maksimalno, a so se Belgijci izredno dobro pripravili. Servirali so veliko slot servisov, s katerimi so veliko naredili. Malo smo igrali prvega centra, ker sprejem ni bil na nivoju, a smo se na drugi strani metali v panoje, malo v reklame, malo skakali v klopi. Torej s to borbenostjo in zanosom cele dvorane smo tekmo pripeljali do konca v našo korist," je hitel razlagat libero Bleda Matija Pleško.

Strateg domačih Dragutin Baltić pa je povedal: "Bila je huda borba, fantje so dobro igrali, dvignila pa nas je publika in nam dala določeno samozavest. Smo namreč novinci, prvič smo igrali v ligi, nimamo izkušenj na takšni sceni. Liga prvakov je namreč nekaj posebnega. Vsi smo si želeli to zmago in prišla je. Mislim, da je servis odločil zmagovalca."

Kapetan Nolika Maaseik Georg Wiebel ni mogel skriti velikega razočaranja: "Zelo smo razočarani, saj mislim, da smo zelo tesno izgubili. Na trenutke smo igrali zelo dobro. Prezgodaj je soditi našo ekipo, saj smo relativno še neuigrani. Mislim, da se bomo kmalu izboljšali. Tokrat občutki niso dobri, ker nismo iztržili boljšega rezultata. Odločilni faktor pri domačih je bil Urnaut. Je mlad in zelo talentiran igralec. Ve, kako dobiti igro. A on ni bil edini, ki je igral dobro. Bled je imel kar nekaj odličnih posameznikov. Težko se je pripraviti na takšno število kvalitetnih odbojkarjev. Poraz pa je tudi posledica naših napak."

Trener gostov Vital Heynen je svojo pozornost namenil predvsem Urnautu:"Štirinajst dni smo se pripravljali na to tekmo, a očitno premalo. Vedeli smo, da bo igral Urnaut, ki je zelo mlad in zelo talentiran. Njegov brat živi le 50 metrov od naše dvorane v Belgiji. Tineta torej poznam že zelo dolgo. Kaj naj rečem, prišel je v igro in eksplodiral. To je to."

Ne spreglejte