Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 10. 2008,
9.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 16. 10. 2008, 9.18

8 let

Trije Slovenci že v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski plezalki Natalija Gros in Katja Vidmar ter plezalec Klemen Bečan so se uvrstili v četrtkovo polfinale v balvanskem plezanju na evropskem prvenstvu v športnem plezanju v Parizu.

V steno se bodo danes podali še preostali slovenski tekmovalci v težavnosti Maja Vidmar, Mina Markovič, Matej Sova ter Natalija Gros in Klemen Bečan, ki plezata tudi v težavnosti. Za Blaža Ranta in Roka Klančnika so bile sredine kvalifikacije v balvanskem plezanju prezahtevne in se nista uvrstila v nadaljnje tekmovanje ter sta končala z nastopi v Parizu.

Prvenstvo se je začelo s kvalifikacijami v balvanskem plezanju v sredo in se bo nadaljevalo s kvalifikacijami v težavnosti v četrtek. V petek bo že finalni nastop moških v balvanih in žensk v težavnosti, sobota pa je rezervirana za finale žensk v balvanih in moških v težavnosti.

Sicer je evropsko prvenstvo v Parizu sedmo po vrsti; na vsake dve leti se menjujeta evropsko in svetovno prvenstvo. Slovenski tekmovalci so doslej z evropskih prvenstev prinesli tri kolajne. Leta 2000 je Martina Čufar v Chamonixu osvojila srebrno kolajno, štiri leta kasneje je bila v Lecceju prav tako srebrna Natalija Gros, Maja Vidmar pa je pred dvema letoma iz Jekaterinburga prinesla domov bron.

Trenutno imamo v Sloveniji kar pet tekmovalcev, ki so zares v vrhunski formi. Prav vsa štiri dekleta so v letošnji sezoni v svetovnem pokalu vsaj enkrat stala na zmagovalnih stopničkah. Maja Vidmar ima tako dve zmagi in eno tretje mesto v težavnosti, Mina Markovič eno zmago, eno drugo in eno tretje mesto v težavnosti, Natalija Gros drugo mesto v težavnosti in tretje v balvanih, Katja Vidmar pa drugo mesto v balvanih, pri moških pa Klemen Bečan eno tretje mesto v težavnosti.

Ne spreglejte