Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 10. 2012,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 19. 10. 2012, 17.46

8 let

Tokič ostaja nočna mora za Španca He Zhi Wena

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Bojan Tokič ostaja nočna mora za španskega veterana kitajskega rodu He Zhi Wena. Premagal ga je že petič v karieri.

Novogoričan je zadnje tri medsebojne dvoboje dobil s 4:3, enako pa se je zgodilo tudi na evropskem prvenstvu v Herningu, kjer je Slovenec že zaostajal z 2:3, nato pa se zbral in dobil preostala niza.

S tem se je že uvrstil med najboljših 16, kjer ga čaka Hrvat Andrej Gačina (s 4:3 je premagal sedmega nosilca Portugalca Marcosa Freitasa).

"Mislim, da ni nobenega igralca v dvorani, ki bi rekel, da je Wen ugoden tekmec. Ima izredno neugoden servis, enega najboljših na svetu, je tudi izredno racionalen igralec, ki ne potrebuje dosti gibanja. A zaenkrat ga premagujem. V prvem medsebojnem dvoboju sem bil sicer gladko boljši, zdaj pa sva že četrtič igrala sedem nizov, vselej pa sem zmagal jaz. Menim, da sem danes igral odlično, mislim, da proti njemu še nikoli nisem igral bolje. Servise sem reševal zelo dobro, v odločilnih trenutkih sem bil dovolj zbran," je bil po dvoboju zadovoljen 35. igralec sveta, ki je v prvem krogu s 4:0 (1, 4, 10, 11) premagal domačina Mortena Rasmussena.

V prvem krogu je izpadel Saš Lasan, s 4:0 (3, 6, 8, 8) ga je izločil 12. nosilec, Nemec Christian Süss. Jan Žibrat ni bil med tistimi petimi igralci, ki so v kvalifikacijski skupini zasedli drugo mesto in se na glavni turnir uvrstili s pomočjo sreče pri žrebu.

Novogoričan pa je zvečer skupaj s Srbom Aleksandrom Karakaševićem v boju za četrtfinale igral proti Rusoma Vjačeslavu Burovu in Vasiliju Lakejevu in slavil s 3:2. Slovensko-srbska naveza je že zaostajala z 1:2 in v petem nizu s 5:7, nato pa slavila z 9:11, 11:5, 7:11, 11:7 in 11:8.

V četrtfinalu pa sta Tokič in Karakašević igrala proti Avstrijcema Robertu Gardosu in Danielu Habesohnu. V tem dvoboju sta Tokić in Karakašević dobila prvi, tretji in peti niz z 11:8, izgubila pa drugega, četrtega in šestega na šest, sedem in osem. Odločilni sedmi niz pa sta po izenačeni igri izgubila z 9:11 ter tako ostala brez svoje tretje bronaste kolajne na evropskih prvenstvih.

Ne spreglejte