Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 2. 2008,
17.29

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 12. 2. 2008, 17.29

8 let, 5 mesecev

Tokič odpovedal nastop na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V kitajskem Guangzhouju se bo 24. februarja začelo ekipno svetovno namiznoteniško prvenstvo.

Slovenski reprezentanci se bosta v obeh konkurencah borili v drugi kakovostni diviziji, kar pomeni, da bo njun maksimum 25. mesto. Obe pa bosta na Kitajsko odpotovali oslabljeni. Manjkala bosta oba državna prvaka. Jana Tomazini je selektorki Andreji Ojsteršek-Urh nastop odpovedala zaradi zvitega gležnja, zaradi katerega za svojo Ilirijo ni igrala na zadnjih dveh prvenstvenih tekmah, še bolj neugodno sporočilo pa je dobil moški selektor Bojan Rak. Tokič, ki se je še konec tedna v ligi prvakov boril za svoj Frickenhausen, naj bi imel poškodovano ramo, zato pred aprilskimi olimpijskimi kvalifikacijami noče tvegati.

Več možnosti imajo dekleta

Obe reprezentanci imata cilj, da se prebijeta v višji kakovostni razred, kar pa bo zdaj težja naloga. Moška reprezentanca, ki bo nastopila v postavi Saš Lasan, Mitja Horvat, Uroš Slatinšek, Tokiča pa bo zamenjal mladi Bojan Ropoša, se bo v skupini borila z Brazilijo, Ukrajino, Luksemburgom, Iranom in BiH, za izpolnitev cilja bo morala biti prva v skupini in potem zmagati še en dvoboj. Rakovi izbranci bodo formo pilili v avstrijskem Faakerseeju.

Nekaj več možnosti za izpolnitev cilja imajo dekleta, ki so celo nosilke skupine. Žreb Martini Safran, Biljani Todorovič, Manci Fajmut in Kristin Fatorič, ki je zamenjala Tomazinijevo, sicer ni šel povsem na roke, saj bo v njihovi skupini neugodna Litva, a možnosti za prvo mesto vsekakor obstajajo. Poleg Litve so v skupini še Litva, Malezija, Nigerija, Venezuela in Portugalska. Mlajši dve igralki se že pripravljata skupaj s hrvaško reprezentanco v Dugi Resi, medtem ko se jima bosta bosta Safranova in Todorovičeva pridružili v četrtek, ko bosta opravili zadnje klubske obveznosti v Franciji.

Ne spreglejte