Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 2. 2008,
19.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 5. 2. 2008, 19.37

8 let

Tipanje konkurence

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Potem ko se običajna zimska tekmovalna sezona padalcev prične drugi vikend novega leta, so se slovenski tekmovalci v paraskiju odločili, da bodo mesec januar namenili izključno za trening.

Tekmovalno bodo nastopili le na eni od treh tekme za točke evropskega pokala, in sicer ta konec tedna v nemškem Oberammergau, nedaleč od Garmisch- Partenkirchna, preostali čas do drugega marčevskega vikenda pa bodo namenili državnemu prvenstvu in pripravam na evropsko prvenstvo, ki ga bo letos gostil avstrijski Donnersbacwald od 5. do 9. marca.

V slovenskem taboru so se zadnji mesec dni pripravljali v Kranjski Gori (smučanje), trening skokov pa je potekal kar na leškem letališču. Trener Drago Bunčič bo v Nemčijo peljal dve ekipi, in sicer Elan v postavi Uroš Ban, Matjaž Pristavec, Matej Bečan in Irena Avbelj, ter Flycom v postavi Borut Erjavec, Jurij Kozjek, Uroš Ule in Domen Vodišek. Tekmovanja v Nemčiji se ne bo udeležila lanskoletna svetovna prvakinja v paraskiju Maja Sajovic zaradi poškodbe, svojo paraski kariero pa je zaključil Gorazd Lah, lanskoletni svetovni podprvak. "Glede na to, da nas v začetku meseca marca čaka evropsko prvenstvo v Avstriji, je naš namen v Nemčiji predvsem tipanje konkurence. Mi imamo za seboj nekaj uspešnih dni treningov smučanja in skokov, kaj pa to pomeni, bomo videli ta konec tedna na tekmi za evropski pokal. Rezultat na takšni tekmi nikoli ni v ospredju, predvsem želimo primerjati našo pripravljenost proti drugim in kasneje s treningi odpraviti pomanjkljivosti," je pred odhodom v Nemčijo obrazložil namen udeležbe na tekmi Drago Bunčič, ki pravzaprav nikoli ne razkrije vseh kart. Tokrat jih niso želeli razkrivati niti tekmovalci, saj gre le za njihovo prvo tekmo v tej sezoni, a kljub temu potihoma pričakujejo kakšno uvrstitev med peterico najboljših, saj gre le za velesilo v paraskiju, ki je lani v ekipni konkurenci osvojila naslov svetovnih prvakov. Tekmovanje v Nemčiji se bo pričelo v petek, končalo pa v nedeljo.

Ne spreglejte