Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 4. 2009,
19.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sreda, 1. 4. 2009, 19.13

8 let

Tadeja Sodec in Nina Novak ostali pri bronu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tadeja Sodec in Nina Novak sta v polfinalu dvojic izgubili s Francozinjama Corine Maugiron in Floriane Roux s 6:13 in osvojili bronastom odličje.

Prva je balina vrgla Tadeja Sodec. Zalučala ga je šele v drugem poskusu na prvo črto igralnega prostora. Nina je, tako kot na tekmi z Italijankama, prvo kroglo odlično približala, 25 cm od balina. Zbijalka Roux jo je zadela, vendar ni šla iz igralnega prostora. Prva krogla francoske bližalke Maugiron je bila 35 cm pred balinom, Tadeja jo je takoj zadela. V drugo Francozinja ni bila več tako natančna, Corine je kroglo pustila več kot meter kratko - desno in Nini ni bil problem približati bliže k balinu. Takoj zatem prva zgrešena krogla Roux in še ena slaba krogla Corine. Z zadnjo je Floriane le 'vzela'. Tadeja je bila spet natančna, možnost za prve tri točke sta naši v bližanju deloma izkoristili – 2:0.

Položaj s prvimi tremi kroglami z začetka dvoboja se je na las ponovil tudi v drugi menjavi. Naši imata kroglo več. V drugo Tadeja pri zbijanju ni spravila z igrišča, saj jo je, kot dvakrat prej Francozinja, zadela le 'po kapici'. Ostala je 15 cm za balinom, Nina žal ni uspela vreči bližje, potem je vrgla še kratko kroglo. Enako je ponovila tudi Tadeja z zadnjo. Francozinji imata še tri krogle, slabšo igro naših sta kaznovali s tremi točkami – 2:3. V naslednjem obratu je bil balin na sredini igrišča. Francozinja Corine je kar trikrat vrgla kratko kroglo, Nina je njeno prvo komaj 'vzela'. Četrto kroglo je Floriane le nekako približala. V kopici krogel je Nina le prišla vmes za punt. Z diagonalnim igranjem, igrišče očitno visi navzven, je Roux lepo približala, Tadeja je njeno kroglo zadela, v drugo je Francozinja ponovila vajo, Tadeja pa je porabila dve krogli, da jo je izbila. Nina je odigrala slabo za drugo točko – 3:3.

Četrti obrat se je igral z balinom skoraj na zadnji črti. Nina je dobro približala prvo kroglo, Maugiron se je nepričakovano odločila, da bo bližala in je bila prekratka. Tudi z naslednjo kroglo. Zdaj se je Roux le odločila za zbijanje, zadela je svojo, Ninino pa hkrati spravila še bližje k balinu! Drugi poskus ji je imenitno uspel – 'rešta'. Nina je močno vrgla naslednjo kroglo, natanko na 'njihovo'. Šla je lepo mimo, Corine ni uspela približati, rezmerje v kroglah je v našo korist s 4:1. Težko je bilo priti do balina, saj je bil 'zaprt'. Tri so se prekratko naslonile, z močnejšo zadnjo kroglo pa je Tadeja 'naredila' točko Francozinjam – 3:4.Balin je bil v nadaljevanju spet sredi igralnega prostora. Corine je lepo približala, vendar se je še dalo vreči bližje. Nina se je zavrgla močno v desno od balina, potem zalučala še kratko kroglo. Šele sedaj se je Tadeja odločila za zbijanje in zadela 'caro'. Tekmici sta potem le še enkrat ponovili vajo brez slovenske 'rešte'. Spet je Francozinja približala, vendar se je njena krogla ustavila levo od stranske črte. Nina je bila tokrat natančna, tudi Roux, razmerje krogel je bilo 2:1 v korist Francozinj. Tadejino zadnjo kroglo je bilo treba 'pomeriti', ni bila bližje balinu. Floriane je približala še eno kroglo, drugo pa vrgla izven igrišča – 3:6.

V šesti menjavi igrišča, po eni uri igre, sta naši slabo 'odgovarjali' na prvo francosko kroglo, grešili v bližanju in zbijanju in prepustili Francozinjam kar štiri točke, ki sta si tako morda že zagotovili odločilno prednost – 3:9. Sledila je minuta odmora na zahtevo našega selektorja Aleša Škoberneta. Našima dvema se je v nadaljevanju spet ponudila priložnost, celo za kar nekaj točk, vendar je Tadeja prvič francosko kroglo pri zbijanju prvič le malo premaknila, drugič zgrešila, zadnjo pa tudi Nina ni približala in spet točka za Francijo. Do konca je bilo 39 minut. Sledil je 'polovičen' slovenski obrat. Polovičen zato, ker sta imeli naši dve možnost celo za pet točk. Osvojile sta tri in se spet saj delno vrnile v igro – 6:10. Igra se je nadaljevala spet na prvi črti. Nina ni približala ustrezne prve krogle. Bila je kratka, kot neštetokrat danes, ko je šlo za bližanje naših reprezentantk. Spet dve napaki Nine, ena Tadeje in ni bilo drugege izhoda kot 'razveljaviti' set z zadetim balinom. Ni šlo – 6:12. Potem še en naš preblisk. Dobrih 12 minut pred koncem sta Slovenki spet nepričakovano osvojilitri točke, morda bo prišlo do preobrata. Žal ne, Tadeja je šla dvakrat 'mimo', zgrešila tudi balina in naši sta Francozinjama kmalu stisnili roko in ostali pri bronastem odličju. Zvečer ob 21. uri se bo v polfinale hitrostnega zbijanja poskušala prebiti Tadeja Sodec.

Ne spreglejte