Srebrni olimpijec je dal čoln na dva dela in odšel ...

Peter Kauzer, srebrni olimpijec iz Ria de Janeria, se je že pred novim letom odpravil v puščavo, kjer se pripravlja na novo sezono. Tokrat je s seboj vzel prav poseben čoln

Peter Kauzer je navdušen nad dvodelnim čolnom.

Peter Kauzer je navdušen nad dvodelnim čolnom.

Nekateri športniki si po olimpijski sezoni vzamejo aktivni odmor, to pa ne velja za Petra Kauzerja, našega najboljšega kajakaša na divjih vodah. Hrastničana v letošnji sezoni čaka kar nekaj pomembnih tekem. Ena izmed njih je evropsko prvenstvo v domačem Tacnu, ki bo na sporedu maja. Pozneje ga v Pauju v Franciji čaka še svetovno prvenstvo.

Z njim sta na priprave odšli tudi hčerka in žena. Z njim sta na priprave odšli tudi hčerka in žena. Foto: Osebni arhiv

Nad dvodelnim kajakom je presenečen

Kajakaši in kanuisti na divjih vodah imajo že vrsto let težave z letalskim prevozom čolnov, ki so praviloma dolgi tri metre in pol. Proizvajalci čolnov v zadnjem času razvijajo čolne, ki so narejeni iz dveh delov. Takšne čolne je tudi veliko lažje prevažati. Za priprave v Ali Ainu je tak čoln dobil tudi naš kajakaški as, ki je priznal, da je bil nekoliko presenečen nad novo tehnologijo. Za zdaj bo ta čoln uporabljal le za trening, na tekmovanjih pa bo vozil čoln, ki je narejen iz enega dela.

"Sprva sem bil nekoliko skeptičen, kako se bo vse skupaj obneslo. Proizvajalec čolnov je naredil dober sistem, tako da se sploh ne čuti kakšne razlike na vodi. Kar zadeva potovanja, bistveno olajša zadevo," je še povedal 33-letni Kauzer. Pred časom je napovedal, da bo vztrajal do olimpijskih iger v Tokiu. Očitno je želja pa zlati olimpijski medalji še vedno močna.

V Al Ainu trenira z legendarnim slovaškim kanuistom Michalom Martikanom. V Al Ainu trenira z legendarnim slovaškim kanuistom Michalom Martikanom.

Zelo pomembno mu je, da ima mir

Peter se je lani na olimpijsko sezono pripravljal v daljni Avstraliji, letos pa se je odločil za trening v Združenih arabskih emiratih, natančneje v Al Ainu, kjer so pred nekaj leti zgradili novo progo. Tam v zadnjih letih trenira večina evropskih ekip. Kauzer, ki je v puščavo odpotoval v družbi svoje žene in hčerke, nam je v pogovoru zaupal, da vse poteka po načrtu.

"Priprave za zdaj potekajo super. Imam mir, tako da delam tisto, kar mi najbolj ustreza. Prav tako ni gneče in toplo je. Treniram skupaj z Michalom Martikanom, včasih pa se nama pridruži tudi nemški kajakaš Sebastian Schubert. Za zdaj sem z vsem zadovoljen," je še povedal dvakratni svetovni prvak.

 

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano