Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 6. 2015,
7.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Blaž Cof Nejc Žnidarčič Simon Oven

Nedelja, 14. 6. 2015, 7.30

8 let

Spustaši na Savinji do sedmih stopničk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Celjski kajakaški center na Špici je sinoči gostil finalno tekmo evropskega pokala v spustu na divjih vodah. Na premiernem tekmovanju so se Slovenci odrezali zelo dobro.

V nočnem finalu pod reflektorji so za odličen razplet znova poskrbeli kajakaši, ki so zasedli prva štiri mesta, uspešni pa so bili tudi predstavniki v drugih kategorijah.

Najboljši slovenski tekmovalci v spustu na divjih vodah so zasedli večino mest pri vrhu tekme. Na finalu uvodne sezone serije tekem za evropski pokal v sprintu na divjih vodah je med kajakaši po pričakovanjih zmagal Nejc Žnidarčič, ki tudi na Savinji ni imel večjih težav. Na sicer precej kratki progi, za katero so najhitrejši tekmovalci potrebovali malce več kot pol minute, je najbližje zasledovalce ugnal za več kot sekundo. Na drugo mesto se je uvrstil Vid Debeljak, na tretje pa Anže Urankar.

Tik pod zmagovalnimi stopničkami je sprintersko tekmo zaključil tekmovalec domačega kluba Simon Brus. V finale kajakašev se je uvrstilo še pet slovenskih tekmovalcev. Simon Oven je zasedel šesto mesto, Tim Kolar je bil osmi, Maks Frančeškin deveti, Tim Novak deseti, Martin Srabotnik pa trinajsti.

V Celju se je zmage veselil še en slovenski reprezentant. V konkurenci kanuistov je s progo najhitreje opravil Blaž Cof, ki je bil pol sekunde hitrejši od Francoza Lucasa Pazata. Na tretjem mestu je tekmo končal hrvaški predstavnik Luka Obadić.

"Ta tekma mi je predstavljala predvsem dober trening in zabavo. Vendar so nagrade za zmagovalce zelo vabljive, tako da se je izplačalo potruditi. Ko sem na startu, poskušam biti resen. To je bila dobra psihična priprava za naprej. Več kot je tekem, bolj se stopnjuje forma. Vzdušje na tekmi je zelo prijetno, na startu pa ni bilo napetosti kot na kakšni drugi tekmi. Ampak ko sem na progi, dam vse od sebe in poskušam biti prvi. Na ta način se utrjujem, pa še dober trening je. Proga je res kratka, tako da se lahko spustiš na polno - 'gas do konca'," je povedal zmagovalec Cof. V finalu so poleg njega veslali še trije Slovenci. Marko Čivčija je bil sedmi, Simon Hočevar deseti, Nejc Kravanja pa dvanajsti.

Na zmagovalne stopničke v konkurenci dvojcev so se uvrstile tri posadke, ki so bile najboljše tudi na nedavnem evropskem prvenstvu v Banjaluki, le da so se uvrstitve nekoliko premešale. Tokrat sta namreč zmagala Francoza Tony Debray in Louis Lapointe, srebrna z evropskega prvenstva, druga sta bila Peter Žnidaršič in Luka Žganjar, ki sta bila v Bosni in Hercegovini bronasta, na tretje mesto pa sta v Celju priveslala aktualna evropska prvaka v sprintu na divjih vodah Simon Hočevar in Blaž Cof. V finalu sta nastopila tudi Nejc Kravanja in Marko Čivčija, ki sta zasedla šesto mesto.

Na tekmi so nastopile tudi kajakašice, kjer pa se nobeni izmed slovenskih predstavnic ni uspelo prebiti povsem na vrh. Najboljši rezultat je dosegla Ajda Novak, ki je bila peta.

Spustaše na divjih vodah že v petek čaka prva tekma za svetovni pokal, ki jo bo gostilo Trnovo ob Soči. Prvi tekmovalni dan jih čaka tekma v sprintu, v soboto pa se bodo na Soči pomerili še v klasičnem spustu.

Ne spreglejte