Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 2. 2014,
17.20

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Narodni dom Špela Kratochwill

Sobota, 8. 2. 2014, 17.20

4 leta, 9 mesecev

Špela Kratochwill tokrat korak pred konkurenco

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Špela Kratochwill, članica ljubljanskega kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom, je bila na današnji tekmi za državno prvenstvo v Ljubljani korak pred tekmicami.

Kratochwillova je za vse štiri sestave, z obročem, žogo, s kiji in trakom, prejela najvišje ocene tekmovanja in slavila zmago z veliko prednostjo več kot šestih točk. Kratochwillova je najvišjo oceno tekmovanja, 16,200 točke, prejela za predstavo z obročem, tudi sama je bila najbolj zadovoljna z nastopoma z obročem in žogo (16,150). "Težko je bilo tekmo začeti, saj je bila to za nas prva tekma v sezoni in še nismo v najboljši formi. A danes sem se dobro počutila in bila sem tudi zelo motivirana, tako da mi je lepo steklo," je uvodoma povedala mlada telovadka Narodnega doma, ki je konec januarja dopolnila komaj 16 let.

Ob svojem članskem prvencu, šele z januarjem je prestopila v člansko kategorijo, je zbrala 62,350 točke. "Proti koncu tekmovanja sem bila že zelo utrujena, saj nas je bilo malo (nastopile so lahko le najboljše; op. STA) in med posameznimi nastopi ni bilo veliko časa za predah, a sem zdržala, tako da sem lahko zadovoljna," je še dejala Kratochwillova, ki bo v ponedeljek skupaj s trenerko Leno Jakubovsko odpotovala na priprave v ruski Novogorsk, kjer se pod budnim očesom Irine Viner kalijo olimpijske prvakinje.

"V ponedeljek grem v Novogorsk na trening, nato pa me konec meseca oziroma v začetku marca v Moskvi čaka prva velika tekma kariere v članski konkurenci, velika nagrada v Moskvi," je o svojih nadaljnjih načrtih še povedala Kratochwillova. Drugo mesto je s skupnim zbirom 56,300 točke osvojila Sara Kragulj (Moste), ki se tako uspešno vrača po poškodbi, tretja pa je bila Karmen Petan (Narodni dom), ki je zbrala 54 točk. S tremi sestavami se je lepo predstavila tudi Monija Čebašek (Šiška), ki se je s Kraguljevo borila za drugo mesto, a se je pred nastopom s trakom poškodovala, tako da je odstopila s tekmovanja.

Tudi med mladinkami, za katere je bila današnja preizkušnja obenem izbirna za junijsko evropsko prvenstvu v Bakuju, je prepričljivo zmago slavila ritmičarka Narodnega doma Aja Jerman, ki je najvišjo oceno tekmovanja v svoji kategoriji prejela za predstavo s kiji. Jermanova, ki je na prvi izbirni tekmi zaostala za klubsko kolegico Tajo Karner (danes 4.), je bila najboljša z vsemi štirimi nastopi. Drugo mesto je osvojila njena klubska kolegica Aleksandra Podgoršek, tretja pa je bila Zoja Marija Ivančič (Moste).

Ne spreglejte