Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
22.25

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 26. 6. 2013, 22.25

8 let, 3 mesece

Sodčeva osamljena na zmagovalnem odru, Debevcu nagajali vročina in vlaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Sreda je v slovenski tabor prinesla zgolj eno kolajno. Po zaslugi balinarke Tadeje Sodec je Slovenija bogatejša za osmo zlato. Naša odprava je pri 20 odličjih.

Šesti dan XVII. sredozemskih iger je Slovenija osvojila najmanj kolajn do zdaj. Le balinarka Tadeja Sodec se je prebila med prve tri, in sicer je v finalu natančnega zbijanja suvereno odpravila vso konkurenco in ponosno poslušala slovensko himno. V igri za kolajno je bil tudi balinar Davor Janžič, a se je po ponesrečenem finalnem nastopu moral zadovoljiti s četrtim mestom. Pestro je bilo na strelišču v Erdemliju, kjer sta se z malokalibrsko puško 50 metrov 60 strelov leže predstavila strelca Rajmond Debevec in Željko Moičević. V težkih pogojih – na strelišču sta vladali vročini in visoka vlaga – je 50-letni Postojnčan v svoji paradni disciplini finale končal na sedmem mestu, medtem ko je Moičević obstal v kvalifikacijah na desetem.

S premiernimi nastopi so opravili tudi atleti. Pri metu kopja je Matija Kranjc zasedel peto mesto, šestega si je priskakala Tina Šutej (skok ob palici). V teku na 200 metrov smo imeli v finalu dve predstavnici, obe sta odtekli svoja najhitrejša časa v letošnji sezoni, a zaostali za normo B za svetovno prvenstvo. Sabina Veit je bila šesta, Kristina Žumer pa sedma. Odbojkarici na mivki Andreja Vodeb in Simona Fabjan sta si z zmagama nad Srbkinjama in Špankama zagotovili četrtfinale. O morebitni uvrstitvi rokometašev – remizirali so s Tunizijci – v polfinale bosta odločali tekmi med Tunizijo in Egiptom ter Hrvaško in Grčijo.

Polovično uspešna sta bila teniška igralca Tomislav Ternar, ki je izgubil uvodni dvoboj, in Manca Pislak, ki se je veselila zmage nad Tunizijko. Namiznoteniška igralka Jana Tomazini je v svojem prvem dvoboju dneva najprej premagala Italijanko, a njene želje po četrtfinalu je nato razblinila Grkinja Aikaterini Toliou. Drugi slovenski predstavnici Manci Fajmut se ni uspelo prebiti v izločilne boje. Igralci badmintona so vknjižili tri zmage – uspešni so bili Iztok Utroša, Nika Koncut in Miha Horvat – in dva poraza – Miha Horvat med posamezniki in v paru z Iztokom Utrošo. Na vrhu lestvice najuspešnejših držav po številu kolajn je še vedno Italija, drugo mesto pripada domačinom, na tretjega pa so poskočili Francozi, ki so iz najboljše trojice izrinili Egipt. Slovenija po šestem dnevu ostaja na osmem mestu.

Ne spreglejte