Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Nedelja,
12. 6. 2011,
15.32

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 12. 6. 2011, 15.32

8 let

Slovensko čast je v finalu reševal le Jure Meglič

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Danes so bili na sporedu še zadnji posamični nastopi na evropskem prvenstvu v La Seu d'Urgellu, kjer si je nastop v finalu priboril le Jure Meglič.

Žal pa se je kajakašu iz Zgornjih Dupelj nastop v finalu povsem ponesrečil, saj je izpustil vrata in tako dobil pribitek 50 kazenskih sekund, kar ga je potisnilo na zadnje, deseto mesto v finalu. Jure, ki je veljal za enega izmed glavnih favoritov za medaljo, je bil hiter, a ga je majhna nezbranost na progi stala vrhunske uvrstitve. Tako se je naslova evropskega prvaka veselil aktualni svetovni prvak s Tacna in evropski prvak z leta 2009 v Nottinghamu Italijan Daniele Molmenti, drugi je bil domačin Samuel Hernanz, tretje mesto pa si je priveslal Čeh Jiri Prskavec.

Med kanuisti v finalu ni bilo Slovencev. Še najbližje je bil Benjamin Savšek, ki je v polfinalu zasedel 13. mesto, drugi slovenski predstavnik Anže Berčič je bil 14. Za Benija, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu v Bratislavi zasedel 6. mesto, sta bili usodni dve kazenski sekundi in tako ostal brez nastopa v finalu. ''S svojim nastopom nisem najbolj zadovoljen, zgornji del proge mi je kar 'zlaufal', spodnji del pa sem naredil nekaj napak, tako da se nisem uvrstil v finale, kar je bil moj cilj,'' je po polfinalni vožnji povedal Savšek, ki je bil mnenja, da bi s progo lahko opravil vsaj še dve sekunde hitreje. Ob tem pa je član kajak kanu kluba Tacen še povedal, da so bili tekmovalci v finalu zelo hitri in bi bila mesta za sam vrh težko dosegljiva. Naslov evropskega prvaka si je prislužil francoski kanuist Toni Estanguet, ki je na isti progi leta 2009 slavil naslov svetovnega prvaka, drugi je bil Slovak Aleksander Slafkovsky, tretji pa je bil še en Francoz Denis Garguad Chanut. Zadnja leta eden najboljših kanuistov na svetu Slovak Michal Martikan je svoj nastop končal že v kvalifikacijah, kar samo dokazuje kako lahko je nepredvidljiv je ta šport.

Med kanuistkami je zmagala Francozinja Caroline Loir, druga je bila Nemka Mira Louen, tretja pa je bila njena rojakinja Lena Stoecklin.

Kasneje so na sporedu še ekipne vožnje, kjer bomo imeli Slovenci svoje predstavnike v kajaku. Tam nas bodo zastopali Peter Kauzer, Jure Meglič ter mladi Simon Brus, ki se je letos prvič uvrstil v člansko reprezentanco.

Ne spreglejte