Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 4. 2009,
20.53

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 2. 4. 2009, 20.53

8 let, 2 meseca

Slovenski telovadki brez finalnih nastopov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski telovadki Adela Šajn in Saša Golob sta na EP v kvalifikacijah dobro nastopili, a obe ostali brez finalov.

Šajnova je upala na uvrstitev med osmerico najboljših na gredi, a so ji sodnice oklestile izhodiščno oceno za tri desetinke, kar je pomenilo 18. mesto. Golobova pa se je nadejala finala mnogoboja, a je za zdaj kot 31. druga rezerva.

Adela Šajn: Malo sem se majala

Najboljša slovenska telovadka zadnjih let Adela Šajn se je odločila, da bo na letošnjem prvenstvu stare celine nastopila le na parterju in gredi, svojem paradnem orodju, na katerem je lovila svoj prvi finale osmerice najboljših na EP. Kljub dobri izvedbi vaje ji podvig ni uspel po željah, saj je z oceno 13,675 točke zaostala za osmerico finalistk (vstopna ocena za finale je bila 14,025). Sodnice so ji namreč pri izhodiščni oceni odbile tri desetinke točke, s katerimi bi bila na robu finala.

"Sploh ne vem, kaj so ji odbili. Ko sem želel povprašati, kaj je bilo narobe, so mi v roke potisnili papir za uradne pritožbe, na katerem piše, da je že zgolj za poizvedovanje treba odšteti 300 dolarjev. Sodnice bi na koncu že nekaj našle, saj nihče noče priznati, da se je zmotil. Zato sem od pritožbe odstopil," je po tekmi dejal trener Šajnove, Silvo Marinčič.

Tudi telovadka je po nastopih dejala, da je zelo razočarana. "Spet so mi znižali izhodiščno oceno in niti ne vemo, zakaj, saj sem vajo naredila dobro. Malo sem se majala, a ker mi je šlo tako dobro, se tudi nisem odločila za težji seskok z orodja. S trenerjem sva se pred tekmo domenila, da bom težji seskok prikazala le v primeru, če vaja ne bo dobra, sicer ne bom po nepotrebnem tvegala. Res sem razočarana," je po nastopu dejala 18-letna telovadka.

Saša Golob ni mogla skriti solz

Marinčič je zelo pohvalil Golobovo, saj je naredila svoj program po načrtih in zbrala 51,5 točke. A tudi ona je za las ostala brez finala mnogoboja, čeprav je sprva kazalo odlično. Po treh opravljenih nastopih (gred, parter, preskok) je bila namreč še med finalistkami, a nato je na bradlji naredila veliko napako - s kolenoma je podrsala po tleh, kar se šteje kot padec z orodja - in ostala za las zunaj finala. Mlada telovadka po nastopu ni mogla skriti solz razočaranja. "Tri orodja sem naredila zelo dobro, kazalo mi je odlično. Preden sem šla na zanje orodje, bradljo, sem vedela, da moram le priti skozi vajo in finale bo moj. A žal se mi je ponesrečilo, pripetila se mi je napaka, ki me je stala finala mnogoboja," je dejala Golobova, ki lahko zdaj sicer še upa na nastop, če bo seveda katera od telovadk svoj nastop odpovedala.

Ob Šajnovi in Golobovi se je v današnjih kvalifikacijah uspešno predstavila tudi komaj 15-letna Tjaša Kysselef, ki je prvič v karieri nastopila na večjem članskem tekmovanju. Kysselefova je prav tako nastopila v mnogoboju in končala na 46. mestu (48,300 točke). Na preskoku pa je prikazala dva skoka in se uvrstila na 15. mesto, kar naj bi ji prineslo status športnika mednarodnega razreda.

Fantje opravili dva treninga

Medtem pa so fantje danes po besedah trenerjev pred pekovimi kvalifikacijami uspešno opravili dva treninga. Nekaj smole je imel le Alen Dimic, k si je že na sredinem uradnem treningu na roki raztrgal žulj, zato je odpovedal nastop na bradlji in se bo predstavil le na drogu.

V petek bosta v prvi skupini telovadcev (predvidoma od 10. do 13. ure) od Slovencev najprej nastopila najmlajša člana ekipe Žiga Britovšek (konj z ročaji, bradlja) in Žiga Šilc (parter), v drugi skupini (od 14. do 17. ure) pa bodo finalne nastope lovili vsi preostali slovenski telovadci; Mitja Petkovšek na bradlji, Sašo Bertoncelj na konju z ročaji, Dimic na drogu in Rok Klavora na parterju.

Ne spreglejte