Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 5. 2009,
18.32

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Petek, 29. 5. 2009, 18.32

8 let, 2 meseca

Slovenski telovadci uspešni v kvalifikacijah Moskve

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska gimnastična ekipa je uspešno nastopila v današnjih kvalifikacijah na tekmi svetovnega pokala v Moskvi.

Na tradicionalni tekmi zvezd so si sobotne finalne nastopi z uspešnimi predstavami pritelovadili Mitja Petkovšek (bradlja), Aljaž Pegan, Alen Dimic (oba drog), Sašo Bertoncelj (konj z ročaji) in Adela Šajn (gred, parter). Brez finala sta tako ostala le Rok Klavora, ki je tako po treh zaporednih uvrstitvah v finale svetovnega pokala tokrat po dveh napakah v vaji ostal brez sobotnega nastopa, ter Žiga Britovšek na konju z ročaji, ki se mu je malenkost "zataknilo" pri seskoku.

V današnjih kvalifikacijah je blestela telovadka Šajnova, saj se je na obeh orodjih prebila med najboljšo osmerico. Še posebej dobro ji je uspela vaja na paradnem orodju gredi, kjer ima z 14,05 točke drugo oceno kvalifikacij, medtem ko je na parterju (13,3) peta. "Na parterju sem vse super naredila z izjemo zadnjega obrata, kjer sem kar precej izgubila, a vseeno prejela visoko oceno. Zelo dobra pa je bila tudi vaja na gredi, kjer so mi sodnice prvič letos priznale vse elemente in tudi telovadila sem tako, kot znam," je dejala mlada telovadka in dodala: "Zelo sem vesela, da sem se nekako sestavila za tekmo, saj sem imela pred odhodom v Rusijo kar nekaj težav z iskanjem ustreznega vadbenega prostora."

Dobro je nastopil tudi Pegan, ki je svojo vajo predstavil korektno in ima s 15,125 točke tretjo oceno kvalifikacij. Pred njim sta se zvrstila le Nizozemec Epke Zonderland, ki ga je premagal tako v Mariboru kot v Glasgowu, ter domačin Anatolij Vasilijev. "Zadovoljen sem, da mi je uspela dobra vaja. Zaradi žuljev sem se malo 'šparal' na včerajšnjem treningu, danes pa mi jih tudi ni odtrgalo, kar je dober obet za finale. Poleg tega imam tudi nove paščke in ugotavljam, da niso ravno dobri, saj me žulijo, tako da jih bom moral zamenjati. Sodniki so bili precej strogi, a so držali kriterij do konca," je po uspešnem nastopu povedal 34-letni Pegan, ki bo imel v sobotnem finalu najboljše osmerice spet družbo, saj si je finale s 14,4 točke oziroma sedmo oceno kvalifikacij pritelovadil tudi njegov deset let mlajši reprezentančni kolega Dimic. Slednji se je predstavil tudi na bradlji, kjer je za prikazano prejel 13,85 točke in tekmo končal blizu finala.

Zato pa bo med finalisti kljub kar nekaj napakam spet tudi Petkovšek, čeprav je imel med sestavo kar nekaj težav. Naredil je napako pri toču, nato je imel težave tudi pri tippeltu, za konec pa se je pri seskoku z obema rokama oprl ob tla. Kljub temu ima nekje tretjo do četrto oceno kvalifikacij (14,85). "Šteje le to, da sem se prebil naprej. Slabo sem namazal bradljo in imel nato nemalo težav, saj mi je zelo drselo. Zdrsnil sem pri točih, nato še pri tippeltu, pa tudi seskok mi ni uspel. Nimam prave energije, sem nekako slaboten in počasi bo treba malo 'iztiriti'. Treba bo na počitnice," je po nastopu povedal 32-letni Ljubljančan.

Sezona se že precej vleče za vse, a kljub utrujenosti je dober nastop na konju z ročaji spet uspel tudi Bertonclju, ki ima s 15,175 točke četrto oceno kvalifikacij. "Uspela mi je lepa vaja, po besedah tukajšnjih 'soborcev' sem naredil eno lepših na svetovnih pokalih. Sicer sem pričakoval nekoliko višjo oceno, a so bili sodniki precej strogi. Pomembno je, da sem dobro telovadil," je dejal 24-letni Škofjeločan, ki bo za orodje poprijel kot četrti.

Vsi finalisti se bodo za odličja merili v soboto.

Ne spreglejte