Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 10. 2010,
18.16

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 1. 10. 2010, 18.16

8 let

Slovenski štafeti bron, dvojica med četverico

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
O finalistih štafetnega zbijanja je prvič odločaj troboj za dve mesti. Aledš Borčnik in Anže Petrič sta bila 'prekratka' in se zadovljila z bronom.

Dvojica Janžič -Tonejc je premagala Italijanas 13:8 in se uvrstila v polfinale.

Slovenska dvojica je proti Luci Melignanu in Simoneju Nariju začela z Davorjevim zadetim balinom, ko je reševal izgubljen položaj, takoj nato je enako ponovil tudi italijanski zbijalec. Potem sta se Italijana 'zavrgla' in 'zatolkla' in naša dva sta povedla s 3:0. Kasneje sta tekmeca zmanjšala na 2:3 in ob zgrešenem balinu Janžiča, ko sta bila naša v izgubljenem položaju, prišla do prvega in občutnejšega vodstva – 5:3. Selektor Aleš Škoberne je moral vzeti minuto odmora.

Nasveti bivšega reprezentanta in svetovnega prvaka v tej disciplini so se očitno obrestovali. Prišlo je do slovenskih 'šest' minut, v katerih sta Slovenca, verjeli ali ne, dosegla velikih šest točk na strani igrišča nasproti semaforjem – 9:5?! Do konca je bilo dobrih 50 minut, saj je od četrtfinala naprej igralni čas dve uri. Italijanski 'punt' ni imel posebne teže, ker je naša dvojica na isti strani igrišča kot pri 'šestici', dosegla polovico manj točk za vodstvo z 12:6. Ko smo pričakovali, da bosta takoj v naslednjem setu končala 'partijo' (v kroglah 2:1 za naša), je hrvaški sodnik zapiskal Dejanu prestop! Z drugo je še enkrat zadel, a je Melignano znižal na 7:12. Tonejc je bil spet v podobnem položaju kot prej, žal je zgrešil eno kroglo in Italijana sta 'pisala' osmo točko. Do konca je bilo dobrih 19 minut. Tekmeca sta se spet rešila z zadetim balinom. V naslenjem obratu se nista več 'zmazala'. Dejan je zaključil z odličnim skupnim zbijanjem – 27/29 in zmaga s 13:8.

"Verjetno je bilo odločilnih tistih šest točk, ko je bil balin čisto v levem kotu igralnega prostora. Italijana sta si ga sama tja vrgla. Seveda je bilo potrebno tudi kasneje še kako stiskati. To jed najina velika zmaga," je dejal Tonejc po četrtfinalnem uspehu. Žreb jima je v polfinalu namenil Hrvata Marčeljo in Santora. Drugi polfinalni par je Francija : Monako.

Slovenska štafeta Aleš Borčnik – Anže Petrič je morala za uvrstitev v finale premagati visoko oviro, ki so jo pred tem postavili Hrvati in Italijani. Tudi to sta naša zmogla, vendar sta morala dodatno zbijati s Hrvatoma in Francozoma, ki sta dosegla enak izid – 54 točk. Po dveh minutah in pol sta Slovenca osvojila le točko premalo...

Ne spreglejte