SiolNET. Sportal Drugi športi
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenski selektor: Lahko smo zadovoljni, da smo izpolnili svoj cilj

4

termometer

"Lahko smo zadovoljni, da smo izpolnili svoj cilj," kljub ne najboljši predstavi varovancev po uvrstitvi na evropsko prvenstvo pravi selektor Andrea Giani.

Andrea Giani, selektor Slovenije: Pokazali smo dva obraza, igralci pa dve karakteristiki in razlika med prvim in drugim je bila zelo velika. Disciplina in pristop sta bila na začetku zelo dobra, v nadaljevanju pa sta bili ključni dve napaki, po katerih so se igralci odzvali različno. Portugalci so dobili krila, mi pa smo izgubili osredotočenost in sistem, ki je ključen v takšnih težkih položajih. Z menjavami smo poskušali zbuditi posameznike, vrniti v igro moštvo. Pomembna je disciplina v igri, ki smo jo iskali predolgo in je bila ključ do vrnitve v četrtem nizu. Po zmagi s 3:0 smo pričakovali težko tekmo, takšno tudi dočakali, za igralce pa je pomembno, da smo na koncu našli svojo igro. Servis ni bil na želeni ravni, Gasparini, Pajenk in Urnaut so izvajali pritisk, drugi pa ne. Portugalci so dobro sprejemali, zato smo imeli težave. Igrali smo proti dobri reprezentanci, lahko smo zadovoljni, da smo izpolnili svoj cilj.

Tine Urnaut, kapetan Slovenije: Pričakovali smo težko tekmo in taka je dejansko bila. Začeli smo dobro, v drugem nizu pa je tekmec povišal raven igre, predvsem so bili odlični v obrambi, tako da smo imeli veliko težav. Na začetku tretjega niza so nam tri žoge nedopustno padle na tla. Imeli so še nekaj serij dobrih servisov in zasluženo povedli z 2:1. Ključno je bilo, da smo v četrtem stopili skupaj in spet delovali kot ekipa. Ko se nam je ponudila priložnost, smo jo zagrabili z obema rokama, pri tem pa so nam gotovo pomagali servisi Mitje Gasparinija. Zdaj smo uspešno končali prvo etapo. Moramo se spočiti in nekoliko bolj sveži vstopiti v naslednje

Danijel Koncilja, bloker Slovenije: Ne morem biti povsem zadovoljen. Super je, da smo se uvrstili na prvenstvo, toda igra ni bila najboljša. Posebno sem razočaran nad svojo predstavo, ki je bila res slaba. To velja za vse elemente, še posebej pa servis. Tekmo smo si sami naredili težko, pričakoval sem boljšo predstavo, tako, kot smo jo pokazali v Mariboru. Med tekmo pa strahu ni bilo, saj imamo Gasparinija, ki je danes naredil še več kot v Mariboru.

Alen Pajenk, bloker Slovenije: Vedeli smo, da bodo igrali bolje kot v Mariboru in da bodo bolje servirali. S tem so tudi naredili razliko, zaradi slabšega sprejema smo imeli težave v napadu. A rekli smo si, da moramo začeti igrati kot ekipa. To smo tudi storili in dobili še en niz, kar nam je zagotovilo evropsko prvenstvo. Panike ni bilo. Želeli smo tekmo dobiti, ni se nam izšlo, a smo zadovoljni. Čaka nas še veliko dela, da osvojimo sistem, ki ga zahteva Giani. V nekaj točkah so se pojavile težave s komunikacijo, teh točk ne bi smeli izgubiti, malo so zapletle položaj, na srečo pa to ni bilo usodno. Do naslednjih tekem moramo nekaj reči popraviti."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin