SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenke v boj za tretji krog

1

termometer

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca, ki jo vodi Tilen Kozamernik, se je danes zbrala na pripravah za drugi krog kvalifikacij za nastop na SP, ki bo prihodnje leto na Japonskem.

V izbrani vrsti je nekaj povratnic, najdemo pa tudi nova imena, saj je dolgoročni cilj pomladitev reprezentance. Dekleta in vodstvo reprezentance si v kvalifikacijah želijo uvrstitve v naslednji krog tekmovanja.

Selektorju Tilnu Kozamerniku sta le nekaj dni pred reprezentančnim zborom sodelovanje zaradi študijskih obveznosti odpovedali Tjaša Testen in Tjaša Turnšek. Kljub temu bo slovenska ženska izbrana vrsta v drugem krogu kvalifikacij od 13. do 17. maja v Marseillu nastopila v precej močni postavi. "Na pripravah se nam bodo sicer pridružile tudi nekatere mlajše igralke, kot na primer Živa Recek, Vesna Založnik in Monika Čančar, saj tudi mlade želimo čim prej priključiti izkušenim. Slednje bodo še vedno nosile glavno breme in reprezentanca je zdaj precej močna. Tina Lipicer Samec, ki se nam bo pridružila jutri, je v Italiji zelo dobro trenirala in tudi igrala, prav tako se je v izbrano vrsto vrnila Sonja Borovinšek, ki je v prvem krogu kvalifikacij manjkala zaradi poškodbe, tudi ostale so v dobri formi, saj so šele pred kratkim zaključile državno prvenstvo," je bil prvi dan priprav zadovoljen Kozamernik.

Tretji krog kvalifikacij je dosegljiv

Poleg Tine Lipicer Samec za zdaj manjka še Anja Zdovc, ki jo v Franciji čaka še zaključek državnega prvenstva. Reprezentanci se bo pridružila tik pred nastopom na pokalu Savaria, ki bo od 8. do 10. maja na Madžarskem. Reprezentantke bodo do pokala Savaria intenzivno trenirale v Mariboru, večino časa bo namenjenega uigravanju. V tem delu priprav tekem ne bo, čeprav sta bili v načrtu dve pripravljalni tekmi na Hrvaškem, vendar sta odpovedani zaradi težav v hrvaški izbrani vrsti. Edini resnejši preizkus pred drugim krogom kvalifikacij bo tako pokal Savaria, takoj po njem pa bo ekipa odpotovala v Francijo.

Tam se bodo izbranke selektorja Kozamernika merile s Francozinjami, Finkami, Grkinjami in Špankami. "Tretji krog kvalifikacij je vsekakor dosegljiv. Francozinje bodo verjetno najmočnejše, za vrh skupine se bodo borile tudi Finke, boj za tretje mesto, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje, pa bodo bile reprezentance Slovenije, Grčije in Španije. Z Grkinjami smo nekako na podobni ravni, medtem ko naj bi bile Španke najšibkejše," je zaključil Kozamernik. Njegov pomočnik bo Boris Klokočovnik, poskrbljeno pa bo tudi za zdravniško oskrbo. Moška reprezentanca se bo na pripravah za drugi krog kvalfikacij za nastop na svetovnem prvenstvu, obenem pa tudi na pripravah za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu, zbrala po prvomajskih praznikih.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin