SiolNET. Sportal Drugi športi
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Slovenci zmagovalci brez poraza

1

termometer

Naša reprezentanca je drugič zapored zmagovalka mednarodnega peteroboja "A.Lagier-Bruno". Brez poraza je osvojila prvo mesto in ponovila lanski uspeh iz Grud.

Zadnji obračun s Črnogorci je bil zelo zahteven. Pred zadnjima dvema disciplinama je bil izid neodločen 5:5. Za pravo navdušenje je poskrbel 16-letni Mihajlo Djurović v hitrostnem zbijanju v dvoboju z Alešem Borčnikom. 'Mali' je zadel 32 krogel zapored, zgrešil skupaj le tri in z 41 točkami dosegel črnogorski rekord. Morda tudi zato, ker je pred nastopom pojedel burek.

Zadnji dve slovenski točki je dosegel Tadej Premru, ki je nadigral Frana Petkovića v klasični igri in se mu je tako oddolžil za poraz v bližanju in zbijanju v krog. Naša dvojica E.Petrič – Kosirnik ni bila dostojen tekmec domači in dvoboj se je končal z neodločenim izidom, kar je ustrezalo Slovencem za osvojitev prvega mesta.

"Izpolnili smo cilj, ki smo si ga zadali. Novinca v reprezentanci Tadej Premru in Jaka Kosirnik sta upravičila zaupanje, posebej mladi Tržičan, na katerega v prihodnje zelo resno računam. V hitrostnem in štafetnem zbijanju sta naša dokazala visoko raven in pripravljenost. Peteroboj je bil odličen preizkus pred evropskim prvenstvom v Pazinu," je bila po novem uspehu naše reprezentance kratka ocena selektorja Aleša Škoberneta.

Prireditelji so nagradili najboljše posameznike v štirih disciplinah. V treh so bili najboljši Slovenci. V brzincu Aleš Borčnik z 48 točkami, ki je skupaj z Anžetom Petričem dosegel najboljši izid tudi v štafetnem zbijanju (56), Tadej Premru pa v igri v krog (31). V natančnem zbijanju je zmagal Hrvat Gianfranco Santoro s 30 točkami. Naslednji peteroboj bo prihodnje leto na Hrvaškem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin