Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
16. 4. 2011,
17.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 16. 4. 2011, 17.08

8 let

Slovenci v kvalifikacijah po pričakovanjih

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V soboto se je na reki Soči v Solkanu pričela močna mednarodna tekma (ICF ranking). Slovenski tekmovalci pa so s kvalifikacijami opravili zelo dobro.

Prva so s kvalifikacijami opravila dekleta v kajaku. Na štartu jih je bilo 34, med njimi pa se je najbolje odrezala Avstrijka Corinna Kuhnle, ki je drugouvrščeno Čehinjo Katerino Kudejevo prehitela za dobre tri sekunde (+3.11). Na tretje mesto se je uvrstila naša najboljša kajakašica in tretjeuvrščena z lanskega EP v Bratislavi Urša Kragelj, ki je za Avstrijko zaostala slabe štiri sekunde (+3.91). Od ostalih naših tekmovalk velja omeniti še našo najizkušenejšo tekmovalko Nino Mozetič, ki je zasedla 6. mesto (+9.12), mlada Eva Terčelj pa si je priveslala 11. mesto (+15.12).

Za dekleti so se na progo podali dvojci v kanuju, kjer je bilo zanimivo spremljati prav naše posadke. S progo v Solkanu je najbolje opravil češki dvojec v postavi Tomas Koplik in Jakub Vrzan , druga sta bila Nemca Anton Franz in Jan Benzien, ki sta za prvima zaostala vsega 69 stotink. Nato sledi slovenski »paket«. Najbolje sta se odrezala domačina Luka Božič in Sašo Taljat, ki sta zaostala točno sekundo z prvima, takoj za njima, na 4. mesto, pa sta se uvrstila naša veterana Simon Hočevar in Dejan Kralj, ki sta za reprezentančnima kolegoma zaostala dobri dve sekundi. Simon in Dejan sta odpeljala samo en tek, saj varčujeta s svojimi močmi, ker imata na tekmovanju dvojni program. Prvi nastopa še v konkurenci kanuistov, drugi pa v kajaku. Na peto mesto sta se uvrstila Luka Slapšak in Urban Jarc (+3.33).

Med kanuisti, kjer imamo Slovenci iz leta v leto močnejšo zasedbo, se je na štartu pojavilo 42 tekmovalcev. Najhitrejši med njimi je bil Nemec Jan Benzien, drugi je bil mladi Anže Berčič (+4.26), tretji pa naš veteran Simon Hočevar(+5.25), ki vsako leto znova dokazuje, da še zdaleč ni za odpis. Dobro sta s progo opravila tudi Jernej Zupan in zadnja leta naš najboljši kanuist Benjamin Savšek, ki je pred kratkim postal oče.

V kajaku, ki je najbolj številčna disciplina, na štartu se jih je zbralo 82, je kvalifikacije najbolje odpeljal Čeh Vavrinec Hradilek, drugi je bil njegov rojak Lukas Kubrican (+1.06) , tretji pa je bil naš as Peter Kauzer (+1.21). Aktualni evropski prvak je s progo opravil najhitreje, a ga je dotik vratic in pribitek dveh kazenskih sekund stal prvega mesta. Med prvo deseterico se je prebil še Kauzerjev klubski kolega Janoš Peterlin, ki je si je priveslal 8. mesto. Malce nižje po lestvici pa so mu sledili še Martin Albreht (12.), Dejan Kralj (13.) in Jure Meglič (14.). Mlad perspektiven kajakaš Simon Brus je kvalifikacije končal na 21. mestu.

Jutri se začne vse znova, ko bodo na sporedu polfinalne in finalne vožnje. V nedeljo se bodo polfinali začeli ob 10.30, finali pa ob 14.00.

Ne spreglejte