Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2014,
22.17

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2014, 22.17

8 let, 5 mesecev

Slovenci uspešni v kvalifikacijah v Solkanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Na tekmi za točke ICF konec tedna na soških brzicah nastopajo številni vrhunski slalomisti na divjih vodah.

V Solkanu poleg najboljših Slovencev veslajo tudi dobitniki kolajn z olimpijskih iger ter svetovnih in evropskih prvenstev. Danes so opravili kvalifikacije, v katerih sta se izkazala tudi Benjamin Savšek in Peter Kauzer.

Oba sta bila najhitrejša, Savšek je edini obe vožnji kanuistov preveslal v manj kot 100 sekundah, z dobro sekundo zaostanka se je na drugo mesto uvrstil Anže Berčič, tretji pa je bil Jure Lenarčič.

Tudi med kajakaši se je na vrh kvalifikacijske razvrstitve povzpel slovenski tekmovalec. Tako kot v Tacnu prejšnji konec tedna je bil znova najhitrejši Peter Kauzer, z natanko sekundo zaostanka je bil drugi Nemec Tim Maxeiner, tretje mesto pa je v prvem delu tekmovanja zasedel Čeh Vit Prindiš. V močni mednarodni konkurenci je bil Martin Albreht šesti, Simon Brus pa deveti.

Urša Kragelj med kajakašicami in Alja Kozorog med kanuistkami sta kvalifikacije končali na drugem mestu, pri kajakašicah je bila najhitrejša Nemka Ricarda Funk, Eva Terčelj je zasedla četrto mesto, pri kanuistkah pa je bila najboljša Nemka Birgit Ohmayer, četrto mesto pa je zasedla Nina Bizjak. Luka Božič in Sašo Taljat pa sta bila tretja v dvojcu, najboljša sta bila Nemca Franz Anton in Jan Benzien.

Nedeljska tekma se bo začela ob 10.30 s polfinali vseh kategorij, finalne vožnje pa bodo na sporedu ob 14. uri.

Ne spreglejte